Navigációs útvonal

Az interneten hitelkártyával repülőjegyet vásároló személy © istockphoto.com

Az ellenőrzések eredményeképpen számottevő javulás történt az utazási webhelyek szabályszerűsége terén: 62%-uk már megfelel az uniós fogyasztóvédelmi előírásoknak.

Minden harmadik internethasználó az EU-ban ma már online foglalja le utazását és szálláshelyét, és ez az arány a jövőben töretlenül nőni fog. Annak érdekében, hogy az utazási szolgáltatásokat nyújtó webhelyek betartsák a fogyasztók védelmét szolgáló előírásokat, a Bizottság a nemzeti hatóságokkal karöltve Európa-szerte rendszeresen ellenőrzi ezeket az internetes oldalakat.

A hatóságok megállapításai szerint 2013-ban a megvizsgált 552 utazási portál közül 382 nem tett eleget az uniós fogyasztóvédelmi szabályoknak. Azóta 173 webhelyen történtek meg a szükséges kiigazítások, 209 portál fenntartója ellen eljárás van folyamatban, 6 szabálytalanul működő honlap pedig megszűnt.

Feltárt problémák

A leggyakoribb hiányosságok a következők voltak:

  • a kereskedő neve és elérhetősége, különösen az e-mail címe nem volt feltüntetve a portálon;
  • hiányoztak az egyértelmű tudnivalók arra vonatkozóan, hogyan lehet panaszt tenni;
  • a szolgáltatás teljes ára nem volt egyértelműen és a megfelelő helyen feltüntetve;
  • a felár ellenében választható szolgáltatások eleve ki voltak választva a weboldalon.

A továbbra is szabálytalanul működő portálok ellen folytatódni fognak a közigazgatási vagy jogi eljárások, a turisztikai ágazat egyes módszereit pedig felülvizsgálatnak vetjük alá, hogy megállapítsuk: lehetővé teszik-e az utazást tervezőknek, hogy az összes releváns információ birtokában megalapozott döntést hozzanak.

Tippek a fogyasztóknak

  • Bizonyosodjon meg arról, hogy a kereskedő weboldalán megadja-e nevét, székhelyét és e-mail címét, valamint adott esetben a légitársaság vagy a szálloda elérhetőségét.
  • Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e az összes releváns információval, pl. az útvonalra, az indulási/érkezési időpontokra, a szállító légitársaságra és a szálloda helyére vonatkozó adatokkal.
  • Ellenőrizze a szolgáltatás teljes árát, az összes járulékos költséggel együtt (adó, pótdíj stb.).
  • Nyomtassa ki vagy mentse el a szerződés egy példányát és a szerződési feltételeket. Nézzen utána, hogy utólag le tudja-e mondani a foglalását, és ha igen, milyen feltételekkel.
  • Ha bármilyen panasza van, azonnal jelentse a cég kapcsolattartásra szolgáló telefonszámán vagy e-mail címén.

Ha további segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba valamelyik fogyasztóvédelmi szervezettel vagy az illetékes nemzeti hatósággal. Ha egy másik európai uniós országban kíván panasszal élni valamelyik utazásszervezővel szemben, az ott működő Európai Fogyasztói Központhoz češtinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianoNederlandspolskiromânăsvenska is fordulhat segítségért.

Az uniós polgárokat különleges jogok illetik meg az utazásuk során, ezért javasoljuk, hogy látogasson el az utasjogokról szóló webhelyünkre English vagy töltse le ezzel kapcsolatos alkalmazásunkat English.

Sajtóközlemény: Jobban érvényesülnek a fogyasztói jogok az utazási honlapokon

Kérdések és válaszok – Az utazási szolgáltatások összehangolt ellenőrzése

Az online utazásfoglalásokról készült felmérés eredménye English

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek