Navigacijski put

EU poboljšavaweb-mjesta za usluge putovanja za potrošače - 23/04/2014

Rezervacija leta kreditnom karticom na internetu © istockphoto.com

Provjerama web-mjesta za usluge putovanja znatno se povećava poštovanje prava potrošača, sada se 62 % tih mjesta pridržava pravila EU-a.

Jedan od tri korisnika interneta u EU-u sada rezervira putovanje i smještaj na internetu, a očekuje se da će broj ubuduće samo rasti. Kako bi se osiguralo da web-mjesta za usluge putovanja djeluju u interesu potrošača, Komisija u suradnji s nacionalnim nadležnim tijelima provodi redovite provjere takvih web-mjesta diljem Europe.

Nadležna tijela utvrdila su da su 2013. od 552 web-mjesta za usluge putovanja 382 kršila pravo EU-a u. Od tada su 173 web-mjesta ažurirana i ispravljena, dok ih je 209 trenutačno u postupku te je 6 prestalo raditi.

Utvrđeni problemi

Glavni problemi koji su bili otkriveni su sljedeći:

  • nedostatak obveznih podataka o identitetu trgovca, osobito njegova adresa e-pošte
  • nejasne upute kako se pritužiti
  • zavaravajući podaci o konačnoj cijeni
  • neprikazivanje neobveznih dodataka na cijenu koje potrošač sam može odabrati.

Administrativni ili pravni postupci nastavit će se za web-mjesta koja još ne poštuju pravila. Pregledavaju se i druge prakse u sektoru putovanja kako bi se osiguralo da potrošači imaju sve potrebne podatke i mogu donijeti informiranu odluku.

Savjeti za potrošače

  • provjerite imate li naziv, adresu i adresu e-pošte trgovca te prema potrebi kontaktne podatke zračnog prijevoznika ili hotela
  • provjerite imate li sve potrebne podatke, npr. o putu, vremenskom rasporedu, lokaciji hotela
  • provjerite konačnu cijenu, uključujući dodatne naknade
  • ispišite ili pohranite primjerak uvjeta ugovora. Imajte na umu da možda nećete moći besplatno ili možda uopće ne otkazati rezervaciju, ovisno o uvjetima otkazivanja usluge.
  • odmah prijavite poteškoće na za to predviđen način.

Ako vam je potrebna dodatna pomoć, obratite se organizaciji za zaštitu potrošača ili nadležnom državnom tijelu. Ako imate poteškoće s trgovcem u drugoj državi članici EU-a, za pomoć se isto tako možete obratiti lokalnom Europskom centru za zaštitu potrošača češtinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianoNederlandspolskiromânăsvenska.

Građani EU-a imaju i određena prava povezana s putovanjima, stoga ne zaboravite pogledati web-mjesto posvećeno pravima putnika English ili preuzeti aplikaciju English.

Priopćenje za tisak: Bolje poštovanje prava potrošača na web-mjestima za usluge putovanja

Pitanja i odgovori – pregled usluga putovanja

Rezultati istraživanja o rezervaciji putovanja internetom English

Odaberite verziju s visokim kontrastom Postavi normalnu veličinu fonta na stranici Povećaj veličinu fonta za 200% pošalji ovu stranicu prijatelju Ispiši ovu stranicu

 

Jeste li pronašli ono što ste htjeli?

Da Ne

Što ste tražili?

Imate li prijedloge?

Korisne poveznice