Navigacijska pot

Nove pravice za večje zaupanje potrošnikov - 23/12/2013

Kupec s kreditno kartico v roki kupuje na spletu s prenosnim računalnikom

Boljše varstvo pravic potrošnikov pomeni več varnosti pri nakupovanju v EU, zlasti po spletu.

Uvedba novih potrošniških pravic, ki ta mesec začnejo veljati v vseh 28 državah članicah EU, pomeni varnejše nakupovanje na spletu in v trgovinah za vseh 507 milijonov prebivalcev EU.

V skladu z novimi pravili lahko izdelek, kupljen na spletu, po telefonu ali pošti vrnete v 14 dneh, če si premislite, ne glede na razlog. Ta rok za premislek velja v celotni Evropski uniji.

Poleg tega vam morajo trgovci v 14 dneh vrniti vaš denar, vključno s stroški dostave, če se odločite naročilo preklicati. Trgovci, ki od kupcev zahtevajo plačilo poštnih stroškov za vračilo izdelka, morajo potrošnike o tem vnaprej jasno obvestiti.

Večja preglednost

Kupci imajo odslej tudi več pravic glede preklica nakupa ob obisku akviziterja na domu ali na spletnih dražbah.

Vnaprej odkljukana okenca so pri spletnih nakupih odslej prepovedana, tako denimo pri nakupu letalske vozovnice ne boste nehote sklenili tudi potovalnega zavarovanja.  Doslej so morali potrošniki, ki niso želeli dodatnih storitev, sami poiskati in odstraniti oznako odkljukanega okenca.

Brez skritih stroškov

Trgovci bodo morali jasno navesti končni znesek nakupa izdelka ali storitve. Tako bodo morali biti potrošniki vnaprej obveščeni o vseh dodatnih stroških ali drugih plačilih v zvezi z nakupom.

Odslej bo veljal tudi najvišji znesek za doplačilo ob uporabi kreditne kartice. Trgovci kupcem tako ne bodo smeli zaračunati več od dejanskega stroška, ki ga imajo z uporabo tega načina plačevanja.

Prav tako bo zdaj konec čakanja na sogovornike na dragih plačljivih telefonskih številkah za pomoč uporabnikom, saj nova pravila prepovedujejo uporabo telefonskih številk, za katere klic stane več kot standardni telefonski klic.

Novi sveženj pravic potrošnikov, ki nadomešča štiri direktive, je bil sicer sprejet že leta 2011, države članice pa so morale pravila iz direktive o pravicah potrošnikov do decembra 2013 prenesti v nacionalno zakonodajo.

Pogosta vprašanja: boljše varstvo potrošnikov

Predlog Komisije (2008)

Pravila o pravicah potrošnikov (2011) English

Direktiva o pravicah potrošnikov English (en)

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave