Cale de navigare

Săptămâna europeană verde 2013: în prim plan, depoluarea - 03/06/2013

La reuniunea anuală de la Bruxelles, din 4-7 iunie, experţii europeni încearcă o ajustare a abordării europene în materie de protecţie a mediului.

Normele europene au contribuit, de-a lungul anilor, la reducerea poluării atmosferice în Europa. Cu toate acestea, locuitorii celor mai populate oraşe şi regiuni au de suferit din cauza proastei calităţi a aerului. În unele zone, populaţia respiră un aer care depăşeşte cu mult nivelurile de particule, ozon şi dioxid de azot admise.

De aceea, eforturile trebuie intensificate. Aproape 4 europeni din 5 English sunt de acord că UE ar trebui să propună măsuri mai drastice de combatere a poluării aerului.

În consecinţă, Comisia Europeană pregăteşte propuneri care să vină în completarea normelor actuale. În cadrul acestui proces de revizuire English , Comisia a primit contribuţii prin intermediul a două consultări publice. Cea de-a doua English s-a încheiat la data de 4 martie 2013, rezultatele urmând să fie publicate în curând.

Comisia va colecta date şi cu ocazia forumului Săptămânii verzi English care va avea loc la Bruxelles. Aproximativ 3 000 de oameni de ştiinţă şi de afaceri, apărători ai mediului şi responsabili guvernamentali vor discuta despre posibile modalităţi de depoluare a aerului. Dezbaterile vor fi transmise în direct pe internet şi sunt deschise participării publicului. Cei interesaţi sunt invitaţi să se înregistreze English.

Prima temă care va fi luată în discuţie în deschidere, marţi, este situaţia actuală a calităţii aerului şi impactul poluării aerului asupra populaţiei (de exemplu, decesele premature cauzate de boli respiratorii şi cardiovasculare şi de cancer).

Participanţilor li se vor aduce la cunoştinţă principalele concluzii care decurg din revizuirea politicii UE în domeniul calităţii aerului şi unele din opţiunile de politică avute în vedere. Aceste opţiuni sunt conforme cu programul de acţiune pentru mediu al Comisiei până în 2020 English .

De asemenea, vor fi discutate principalele modalităţi prin care pot fi puse în aplicare, în mod eficient, normele UE privind calitatea aerului, precum şi modalităţile prin care pot fi reduse riscurile la adresa sănătăţii umane şi a mediului.

Participanţii vor analiza cele mai promiţătoare soluţii, vor stabili ce resurse trebuie mobilizate şi ce etape trebuie respectate în vederea îmbunătăţirii calităţii aerului într-un mod sustenabil.

Comisia intenţionează să prezinte un pachet de propuneri în această toamnă.

Pe lângă evenimentele organizate la Bruxelles, în Europa sunt planificate aproximativ alte 50 de evenimente English .

Mai multe despre abordarea UE în materie de protecţie a mediului English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile