Sti

Grøn uge 2013 – fokus på renere luft - 03/06/2013

Europæiske eksperter forsøger at finjustere EU's tilgang til miljøbeskyttelse på det årlige møde i Bruxelles den 4. til 7. juni.

EU's regler har i tidens løb hjulpet med at gøre Europas luft mindre forurenet. Alligevel udsættes folk i nogle at de tættest befolkede byer og regioner stadig for meget ringe luftkvalitet. I visse byer indånder indbyggerne luft, der langt overstiger EU's grænseværdier for partikler, ozon og nitrogendioxid.

Det skal gøres mere. Næsten 4 ud af 5 English europæere er enige i, at EU bør foreslå mere slagkraftige foranstaltninger for at gøre noget ved luftforureningen.

Derfor forbereder Europa-Kommissionen forslag, der tager fat om manglerne i de nuværende regler. Som led i denne gennemgang English har Kommissionen modtaget input gennem 2 offentlige høringer – den seneste English blev afsluttet den 4. marts 2013, og resultaterne offentliggøres snart.

Kommissionen indhenter også input ved dette års grønne uge English i Bruxelles. Her vil omkring 3 000 forskere, erhvervsledere, miljøforkæmpere og embedsmænd drøfte, hvordan vi kan rense luften i Europa. Alle kan tilmelde English sig arrangementet, som også kan streames live på nettet.

Programmet starter tirsdag med en diskussion om den aktuelle situation for luftkvaliteten og indvirkningen af forurenet luft på mennesker – f.eks. dør folk for tidligt på grund af luftvejslidelser, hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Deltagerne vil høre om de vigtigste resultater af den igangværende gennemgang af EU's luftkvalitetspolitik og om vigtige politiske valgmuligheder under overvejelse. Mulighederne er i overensstemmelse med Kommissionens miljøhandlingsprogram frem til 2020 English .

Det vil derefter blive drøftet, hvordan EU's regler om luftkvalitet kan implementeres effektivt, og hvordan vi kan mindske risiciene for menneskers sundhed og miljøet.

Deltagerne vil se på de mest lovende løsninger, ressourcer og milepæle for forbedring af EU's luftkvalitet på en bæredygtig måde.

Kommissionen planlægger at komme med en forslagspakke til efteråret.

Omkring 50 arrangementer English løber desuden af stabelen i andre lande, blandt andet i Storbritannien. For eksempel er Leicester vært for en workshop den 7. juni om innovative løsninger til at mindske trafikbelastningen og forbedre luftkvaliteten i regionen.

Mere om EU og miljøet English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links