Sökväg

Ny strategi för starkare konsumentskydd - 24/05/2012

Handslag framför lagböcker © istockphoto.com/John Keith

En ny omfattande EU-strategi ska stärka konsumentskyddet. Konsumenterna ska bland annat få bättre information och det ska bli lättare att få hjälp om något går snett.

EU:s konsumentskydd är bland de bästa i världen. Men med fler komplexa produkter, tjänster och försäljningsmetoder blir marknaden allt svårare att förstå.

Kommissionen föreslår därför en mer omfattande EU-strategi för att skydda konsumenterna.

Privatkonsumtionen står för mer än hälften av EU:s BNP. Ett bättre regelverk kan öka konsumenternas förtroende och bidra till ökad konkurrens och ekonomisk tillväxt. Under de kommande två åren ska konsumentstrategin DeutschEnglishfrançaisPDF bidra till att

  • stärka konsumentskyddet genom skärpta lagar och effektivare marknadsövervakning
  • ge konsumenterna mer information om t.ex. den verkliga kostnaden för konsumentkrediter eller var man kan klaga
  • förbättra tillsynen och möjligheterna att få hjälp vid problem med ett köp
  • uppdatera konsumentskyddet genom att t.ex. anpassa reglerna till it-samhället, ta hänsyn till utsatta konsumenters behov och göra det lättare att välja hållbara varor och tjänster.

Strategin ska framför allt stärka skyddet för den som köper mat, bokar resor, väljer energileverantör, sköter sin ekonomi eller handlar på nätet.

Kommissionen har redan föreslagit 16 åtgärder för e-handel och nättjänster DeutschEnglishfrançaisPDF för att fördubbla näthandeln till 2015. Åtgärderna gäller bättre konsumentskydd, mer information och större utbud.

Avtalstvister

Förra året lade kommissionen fram förslag om lösning av konsumenttvister English utanför domstol. Enligt förslagen ska alla konsumenter kunna välja alternativ tvistlösning och låta en neutral tredje part föreslå en lösning eller medla mellan kund och företag.

Näthandelstvister

Den som köper något på nätet från ett annat EU-land ska också kunna lösa tvister online. Systemet liknar alternativ tvistlösning men sköts helt och hållet på nätet.

Det finns redan andra sätt att lösa tvister med försäljare i andra EU-länder. Ett exempel är det europeiska småmålsförfarandet, som är ett snabbt och billigt sätt att lösa tvister som gäller högst 2 000 euro. Och snart blir det ännu enklare. Från och med 2013 kan man fylla i småmålsformulär elektroniskt på juridikportalen.

Läs mer om EU:s konsumentstrategi English

Konsumenter och EU

Få hjälp från nätverket av europeiska konsumentcentrum

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar