Navigacijska pot

Večja zaščita potrošnikov - 24/05/2012

Stisk rok, v ozadju pravniške knjige © istockphoto.com/John Keith

Z novim celovitim pristopom k izboljšanju varstva in varnosti potrošnikov bo Evropska unija omogočila boljšo obveščenost potrošnikov in jim pomagala pri pritožbah v zvezi z nakupom.

Pravila EU za varstvo potrošnikov so med najstrožjimi na svetu. Vendar so trgi vedno bolj zapleteni, z bolj kompleksnimi proizvodi, storitvami in načini pridobivanja kupcev.

Zato je Komisija predlagala celovitejši pristop k zaščiti potrošnikov.

Potrošniki s svojimi nakupi prispevajo več kot polovico BDP v Evropski uniji. Boljši sistem bi moral povečati zaupanje potrošnikov ter spodbuditi konkurenco in gospodarsko rast. V naslednjih dveh letih bo strategija za povečanje zaupanja in rasti DeutschEnglishfrançaisPDF:

  • s strožjimi zakoni in učinkovitejšim nadzorom trga izboljšala varnost potrošnikov;
  • povečala obveščenost kupcev, denimo o dejanski ceni potrošniških kreditov ali pravici do pritožbe;
  • okrepila uveljavljanje pravnih sredstev, kadar gre pri nakupu kaj narobe;
  • potrošniške pravice uskladila s spremembami v družbi – denimo s prilagajanjem zakonodaje digitalni dobi, upoštevanjem potreb ranljivih skupin potrošnikov in lažjo izbiro trajnostnega blaga in storitev.

Strategija bo okrepila varstvo in varnost potrošnikov pri nakupovanju hrane, potovanju, izbiri dobavitelja energije, upravljanju s financami ali spletnih nakupih.

Evropska komisija predlaga 16 ukrepov za elektronsko prodajo in spletne storitve DeutschEnglishfrançaisPDF , s katerimi bi do leta 2015 podvojili prodajo na spletu – ukrepi zagotavljajo boljše varstvo potrošnikov, več informacij in večjo izbiro.

Reševanje pogodbenih sporov

Lansko leto je bil pripravljen predlog English za zunajsodno poravnavo sporov s prodajalci. Po predlogu naj bi vsi potrošniki imeli možnost alternativnega reševanja sporov: nevtralna tretja stran bi predlagala rešitev spora ali prevzela vlogo mediatorja med potrošnikom in prodajalcem.

Reševanje spletnih sporov

Potrošniki naj bi tudi imeli možnost spletnega reševanja sporov, ki bi potekalo tako kot alternativno reševanje, vendar na spletu.

Tak način reševanja sporov bi dopolnjeval pomoč, ki jo EU zdaj zagotavlja potrošnikom pri reševanju čezmejnih sporov s prodajalci. Uporabijo lahko tudi hitrejši evropski postopek v sporih majhne vrednosti, s katerim se zmanjšajo stroški spora za terjatve do 2000 EUR. Z letom 2013 bodo lahko potrošniki izpolnili obrazce v sporih majhnih vrednosti na spletnem portalu e-pravosodje in si s tem prihranili čas in trud.

Več o evropski agendi za potrošnike English

Potrošniki in EU

Pomoč pri mreži evropskih potrošniških centrov češtinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianoNederlandspolskiRomânasvenska

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave