Navigációs útvonal

Két ember kezet fog egymással, a háttérben könyvespolc, rajta jogi szakkönyvek © istockphoto.com/John Keith

A most elfogadott új, átfogó uniós stratégia a fogyasztók védelmét és tájékoztatását hivatott javítani, és az elképzelések értelmében segíteni fog abban is, hogy probléma esetén a vevők jogorvoslatban részesüljenek.

Az EU fogyasztóvédelmi szabályozása a legszigorúbbak közé tartozik a világon. Ugyanakkor tény, hogy a termékek, szolgáltatások és értékesítési taktikák útvesztőjében a fogyasztók egyre nehezebben tudnak kiigazodni.

A kihívásra az Európai Bizottság átfogó választ keres a fogyasztók védelme érdekében.

Napjainkban a fogyasztási kiadások meghaladják az EU által megtermelt GDP felét. Ha hatékonyabbá válik a fogyasztóvédelem, a fogyasztók több bizalommal fordulnak a piacokon kínált termékek felé, ez pedig lendületet ad a versenynek és a gazdasági növekedésnek. A bizalom erősítését és a növekedés ösztönzését célzó stratégia DeutschEnglishfrançaisPDF azt hivatott elősegíteni, hogy a következő 2 év folyamán:

  • javuljon a fogyasztói biztonság – ennek eszközét a jogszabályok szigorítása és a piacfelügyelet hatékonyságának növelése jelenti;
  • bővüljenek a vásárlók rendelkezésére álló információk – többek között a fogyasztói hitelek valódi ára, illetve a panasztételi lehetőségek tekintetében;
  • javuljon a jogérvényesítés, a vásárlók pedig könnyebben vehessenek igénybe jogorvoslatot problémák esetén;
  • a fogyasztói jogok fejlődése tartson lépést a társadalmi változásokkal – fontos kívánalom például, hogy a jogszabályok megfeleljenek a digitális kor kihívásainak, számoljanak a vásárlók esetleges kiszolgáltatottságából eredő szükségletekkel, és segítsék elő, hogy a fogyasztók számára elérhetőbbé váljanak a környezetbarát áruk és szolgáltatások.

A stratégia középpontjában az a cél áll, hogy a fogyasztók hatékonyabb védelemben részesüljenek, amikor élelmiszereket, ill. online termékeket vásárolnak, energiaszolgáltatót választanak, pénzügyeiket intézik vagy éppen utaznak.

Az Európai Bizottság a tavalyi év folyamán 16 intézkedésből álló javaslatcsomagot dolgozott ki DeutschEnglishfrançaisPDF az elektronikus kereskedelem és az online szolgáltatások terén annak érdekében, hogy 2015-re megduplázódjanak az online kiskereskedelmi eladások. Ezt a célt a fogyasztók védelmének és tájékoztatásának javítása, illetve a rendelkezésükre álló választék bővítése révén kívánja a Bizottság megvalósítani.

A szerződéses viták rendezése

A Bizottság a tavalyi év során javaslatokat English fogalmazott meg a fogyasztók és kereskedők közötti viták bíróságon kívüli rendezésével kapcsolatban is. A javaslatok értelmében a jövőben mindegyik fogyasztó élhet majd az alternatív vitarendezés lehetőségével. Az eljárásban egy semleges harmadik fél közvetít a fogyasztó és a kereskedő között, illetve tesz javaslatot a vita megoldására.

Az online viták rendezése

A Bizottság javaslatai az online vitarendezést is lehetővé teszik az interneten más EU-országból termékeket vásárló uniós fogyasztók számára. Ez az eljárás hasonlít az alternatív vitarendezéshez, de a folyamatot teljes egészében internetes felületen lehet majd lebonyolítani

Az említett megoldások a Bizottság szándéka szerint kiteljesítik majd azt a segítséget, melyet az uniós polgárok már most is igénybe vehetnek más tagországbeli kereskedőkkel támadt vitáik rendezéséhez. Ebbe a körbe tartozik például a kis értékű követelések európai eljárása, melynek köszönhetően gyorsabban és kisebb költségek mellett lehet a 2000 eurót meg nem haladó követelésekkel kapcsolatos ügyek végére pontot tenni. 2013-tól a fogyasztóknak arra is lehetőségük lesz, hogy – az európai igazságügyi portálon – online tölthessék ki a kis értékű követelések európai eljárásának lefolytatásához szükséges formanyomtatványt, amivel sok időt és energiát spórolhatnak meg.

Bővebben az európai fogyasztóügyi stratégiáról English

A fogyasztók és az EU

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata češtinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianoNederlandspolskiRomânasvenska Önnek is segít

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek