Cale de navigare

Jucăriile: siguranţa înainte de toate! - 21/12/2011

E luna cadourilor şi copiii aşteaptă cu nerăbdare ursuleţul, păpuşa sau maşinuţa mult-dorită. Dragi părinţi, vă veţi bucura să aflaţi că jucăriile cumpărate în UE sunt cele mai sigure din lume!

Toate jucăriile vândute în UE au fost verificate pentru a garanta siguranţa copiilor noştri.

Înainte de a pune pe piaţă o jucărie, producătorul are obligaţia de a identifica pericolele potenţiale, în cadrul unei evaluări de siguranţă. De asemenea, acesta trebuie să asigure trasabilitatea produsului.

Europa deţine 25% din cota de piaţă a jucăriilor, dar nu toate produsele aflate în vânzare provin din UE. În 2010, valoarea jucăriilor importate din ţări terţe s-a ridicat la 6,98 miliarde de euro. Este important să ne asigurăm că produsele importate respectă standardele de siguranţă la care ne aşteptăm, iar acest lucru se realizează prin controale la frontierele UE şi la sediul distribuitorilor.

În luna iulie a acestui an a intrat în vigoare un set de norme europene mai stricte în materie de siguranţa jucăriilor English (en) . Acestea vizează, de exemplu, părţile detaşabile de dimensiuni mici, care pot fi înghiţite sau inhalate, precum şi ambalarea jucăriilor împreună cu produsele alimentare.

Atenţie! Siguranţa copiilor nu poate fi garantată doar prin măsuri legislative. O jucărie concepută pentru copii de 10 ani poate fi sigură pentru segmentul de vârstă respectiv, dar periculoasă pentru un copil mic. De aceea, UE desfăşoară o campanie de sensibilizare a consumatorilor cu privire la elementele pe care trebuie să le verifice atunci când cumpără jucării pentru copii.

În acest sens, un material video intitulat „Să asigurăm siguranţa copiilor noştri” a fost difuzat peste tot în Europa, iar magazinele participante la campanie au distribuit cărţi poştale cu câteva sfaturi privind siguranţa jucăriilor pdf - 984 KB [984 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) . Acestea vă recomandă, de exemplu, să cumpăraţi numai jucării care au marcajul CE (marcajul atestă conformitatea cu normele UE privind siguranţa), să citiţi toate instrucţiunile şi să cumpăraţi întotdeauna din magazine demne de încredere.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile