Διαδρομή πλοήγησης

Πρωτιά Κύπρου και Κροατίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης - 28/07/2011

Παραλία στην Κύπρο © EU

Καθαρά τα νερά κολύμβησης σε όλες σχεδόν τις παράκτιες και εσωτερικές περιοχές της Ευρώπης, παρά τη μικρή υποβάθμιση της ποιότητας.

Θα πάτε για κολύμπι αυτό το καλοκαίρι;

Αν ναι, είναι καλό να γνωρίζετε ότι το 92% των παραλιών και το 90% των ποταμών και λιμνών πληρούν τα ελάχιστα ποιοτικά πρότυπα που ορίζει η ΕΕ.

Τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης για τα νερά κολύμβησης English , του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, βασίζονται σε τακτικές δειγματοληψίες που πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 21.000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη.

Θέλετε να ενημερωθείτε για την ποιότητα των νερών στην αγαπημένη σας περιοχή κολύμβησης;

  • Δώστε στοιχεία για την ποιότητα των νερών της περιοχής σας μέσω του ιστότοπου Eye on Earth français .
  • Ρίξτε μια ματιά στα νέα σύμβολα English για την κατάταξη των νερών κολύμβησης.

Έλεγχος των νερών κολύμβησης το 2010

Πάνω από 21.000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη ελέγχθηκαν για να διαπιστωθεί αν τα νερά περιέχουν επικίνδυνους ρύπους και βακτηρίδια όπως το E. coli.

Αν και, σε σύγκριση με το 2009, λιγότερες συνολικά περιοχές συμμορφώνονται με τα ελάχιστα πρότυπα που ορίζει η ΕΕ, ορισμένες χώρες παρουσίασαν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πρώτες θέσεις

Την πρώτη θέση στην κατάταξη του 2010 κατέλαβε η Κύπρος, με εξαιρετικής ποιότητας νερά στο 100% των περιοχών που ελέγχθηκαν, με δεύτερη την Κροατία (97,3%) και τρίτη τη Μάλτα (95,4%).

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, με το 94,2 % των ελεγχθέντων νερών κολύμβησης να πληρούν τα αυστηρά υποχρεωτικά πρότυπα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να λάβουν κι άλλα μέτρα βελτίωσης της ποιότητας των νερών στην Ευρώπη.

Βρείτε πληροφορίες για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στην περιοχή σας English

Περισσότερα για την ποιότητα των νερών και το περιβάλλον English

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη 2011-12

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι