Cale de navigare

Săptămâna verde 2011 - mai mult cu mai puţine resurse - 23/05/2011

Afiş cu linkul către site-ul dedicat Săptămânii verzi, 24-27 mai 2011: http://ec.europa.eu/greenweek © UE

Experţii europeni dezbat abordarea UE privind protecţia, conservarea şi îmbunătăţirea mediului.

Pentru a supravieţui şi pentru a avea o economie modernă şi sănătoasă, depindem de resurse precum metalele, mineralele, combustibilii, apa, lemnul, solul fertil şi aerul curat.

Aceste resurse fiind limitate, trebuie să le folosim cu discernământ. O Europă eficientă din punct de vedere al resurselor English este una dintre priorităţile UE, parte a strategiei Europa 2020 pentru creştere durabilă şi ocuparea forţei de muncă.

În această săptămână, se reunesc la Bruxelles aproximativ 3 500 de oameni de ştiinţă, directori de întreprinderi, apărători ai mediului şi funcţionari publici, pentru a face schimb de opinii privind modalităţile prin care poate fi îndeplinit acest obiectiv.

Perspective

Anul acesta, Săptămâna verde English nu pune accent doar pe limitarea consumului. Utilizarea eficientă a resurselor deschide multe perspective pentru creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, pe măsură ce evoluăm către o economie cu mai puţine deşeuri, un mediu mai curat şi alegeri mai judicioase pentru consumatori.

Comisia a elaborat deja propuneri DeutschEnglishfrançais referitoare la utilizarea inteligentă a resurselor naturale, protecţia mediului şi stimularea creşterii economice. Modul său de abordare, care va fi luat în discuţie pe parcursul Săptămânii verzi, urmăreşte să impulsioneze eficienţa, productivitatea şi competitivitatea.

Competitivitate economică

Companiile care utilizează în mod eficient materiile prime, apa şi alte produse intermediare vor realiza o reducere a costurilor, ceea ce le va permite să devină mai competitive.

În anumite sectoare ale industriei a crescut deja nivelul de inovare, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. De exemplu, producătorii de ciment încep să utilizeze combustibili şi materii prime alternative, precum şi deşeuri reciclate, pentru a reduce emisiile de CO2, costurile energetice şi cantitatea de deşeuri.

Iniţiativa privind utilizarea mai eficientă a resurselor naturale se înscrie în linia obiectivelor comune ale UE în materie de schimbări climatice, energie, transport, materii prime, agricultură, pescuit, biodiversitate şi dezvoltare regională.

În această săptămână discuţiile vor aborda şi teme precum obţinerea unor produse chimice mai ecologice, dezvoltarea competenţelor ecologice, ocuparea forţei de muncă şi inovarea, finanţarea ecoinovării şi transformarea deşeurilor în resurse.

Încurajarea inovării

Săptămâna verde va prezenta proiecte care au un impact pozitiv asupra mediului, cofinanţate de UE prin programul LIFE English .

De exemplu, proiectul "Stream" a prezentat tehnici inovatoare de asanare a râului Avon (Marea Britanie), pe segmentul dintre comitatele Dorset şi Somerset.

Alte 30 de evenimente vor fi organizate în alte ţări din Europa, printre care Slovenia şi Polonia.

Mai multe despre abordarea UE în materie de protecţia mediului English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile