Sti

Grøn uge 2011 - få mere ud af at bruge mindre - 23/05/2011

Plakat med netadressen for den grønne uge 24.-27. may 2011: http://ec.europa.eu/greenweek © EU

Europæiske eksperter bidrager til debatten om EU's tilgang til at beskytte, bevare og forbedre miljøet.

Vi skal bruge råstoffer som metaller, mineraler, brændstoffer, vand, tømmer, frugtbar jord og ren luft for at kunne overleve - og for at få en sund og moderne økonomi.

Vi har ikke ubegrænsede ressourcer, så vi er nødt til at bruge dem mere bæredygtigt. At skabe et ressourceeffektivt Europa English er en EU-prioritet, der indgår i Europe 2020-strategien for bæredygtig vækst og beskæftigelse.

3 500 forskere, erhvervsfolk, miljøforkæmpere og embedsmænd samles i denne uge i Bruxelles for at drøfte, hvordan vi bedst når målet.

Muligheder

Årets grønne uge English vil ikke bare lægge en dæmper på forbruget. Ressourceudnyttelse åbner en bred vifte af muligheder for vækst og jobskabelse på vejen mod mindre affald, et renere miljø og bedre, mere bæredygtige valgmuligheder for forbrugerne.

Kommissionen har allerede fremsat forslag DeutschEnglishfrançais om intelligent udnyttelse af ressourcer, der beskytter miljøet og sætter skub i den økonomiske vækst. Fremgangsmåden - som skal drøftes under den grønne uge - skal styrke effektiviteten, produktiviteten og konkurrenceevnen.

Konkurrencedygtig økonomi

Virksomheder, der udnytter råvarer, vand og andre produktionsfaktorer effektivt, kan holde omkostningerne nede og dermed konkurrenceevnen oppe.

I nogle brancher ser man allerede, at det kan betale sig at tænke nye tanker. Cementfabrikkerne begynder f.eks. at bruge nye alternative brændstoffer, råmaterialer og genbrugt affald for at mindske deres CO2-udslip, energiomkostninger og affald.

Mere effektiv udnyttelse af jordens naturrigdomme skal være med til at nå EU's fælles mål for klimaforandringer, energi, transport, råvarer, landbrug, fiskeri, biodiversitet og regionaludvikling.

I løbet af ugen vil man også drøfte emner som grønnere kemikalier, grønne færdigheder, beskæftigelse og innovation, finansiering af økoinnovation og affald som en ressource.

Tilskyndelse til innovation

Endelig bliver der sat fokus på naturprojekter, som har en positiv indvirkning på miljøet - og som har modtaget støtte fra EU's LIFE-program English .

Projektet Stream præsenterede f.eks. en række nye teknikker til genskabelse af flodløb langs Avon, som løber gennem Dorset og Somerset i England.

Omkring 30 arrangementer løber af stabelen i andre lande, blandt andet i Slovenien og Polen.

Mere om EU og miljøet English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links