Cale de navigare

Verificări mai stricte pentru vânzările on-line - 16/09/2010

Bărbat care ţine într-o mână două foi de hârtie, iar cu cealaltă apasă pe tastele unui calculator. © iStockphoto.com/webphotographeer

În timp ce majoritatea site-urilor care comercializează aparatură electronică respectă normele UE privind protecţia consumatorilor, 60% din site-urile care vând bilete nu se conformează acestora.

Sancţiunile aplicate site-urilor care comercializează aparatură electronică au avut ca efect conformarea celor mai multe dintre acestea la normele UE în domeniul protecţiei consumatorilor, a anunţat Comisia Europeană.

Anul trecut, site-urile specializate în vânzarea de produse electronice au făcut obiectul unui control English , în urma căruia s-a constatat că doar 44% dintre ele respectau legislaţia în vigoare. O nouă verificare, efectuată recent, arată că procentul site-urilor conforme se ridică, în prezent, la 84%, a declarat comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, John Dalli. Pentru restul, acţiunea de punere în aplicare a măsurilor continuă.

"Rezultatele obţinute ne dovedesc că verificările dau roade", a adăugat comisarul Dalli.

Anul trecut, cu ocazia verificării site-urilor de comercializare a unor produse ca aparatele foto digitale sau playerele audio, s-a constatat că multe dintre acestea ofereau informaţii înşelătoare privind drepturile consumatorilor, preţul total şi modalităţile de contactare a comercianţilor.

Verificările de anul acesta vizează în special vânzările on-line English de bilete pentru evenimente culturale şi sportive. 60% din site-urile controlate încalcă normele europene în materie de protecţie a consumatorilor.

Comisia a verificat până acum 414 site-uri, doar 167 dintre acestea (40%) fiind conforme. În cazul celorlalte 247, s-a solicitat deja intervenţia autorităţilor naţionale pentru luarea măsurilor care se impun.

S-a constatat că, în general, consumatorii sunt puşi în faţa unor nereguli precum informaţii lipsă, incomplete sau eronate privind preţul (în cazul a 74% din site-urile verificate), termeni şi condiţii incorecte (73%), informaţii lipsă, incomplete sau înşelătoare cu privire la comerciant (48%).

Odată identificate site-urile cu probleme, autorităţile naţionale responsabile cu protecţia consumatorilor continuă investigaţiile. Acestea îi contactează pe comercianţi sau pe administratorii site-urilor şi le cer să întreprindă acţiuni de corectare a neregulilor identificate.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile