Navigációs útvonal

Uniós szigor az interneten vásárló fogyasztók biztonságáért - 16/09/2010

Egyik kezében papírokat tartó, másik kezével számítógépen dolgozó férfi © iStockphoto.com/webphotographeer

Az elektronikai cikkeket értékesítő webhelyek túlnyomó többsége megfelel az uniós fogyasztóvédelmi előírásoknak, viszont az online jegyeladással foglalkozó honlapok esetében ez az arány mindössze 40%.

Az Európai Bizottság ma hozta nyilvánosságra az elektronikai cikkeket értékesítő webhelyek átfogó ellenőrzésének eredményét. Ez azt mutatja, hogy a tavaly rajtaütésszerűen elvégzett vizsgálatoknak köszönhetően a honlapok túlnyomó többsége ma már betartja az Unió fogyasztóvédelmi előírásait.

2009-ben az elektronikai termékeket kínáló webhelyek széles körű ellenőrzése English során a vizsgált honlapoknak csupán 44%-a felelt meg az uniós szabályoknak, a közelmúltban lefolytatott újabb ellenőrzések viszont azt állapították meg, hogy ez az arány ma már 84%. A szabálysértően működő webhelyekkel szemben a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket.

A ma közzétett eredmények azt mutatják, hogy az ellenőrzések hatásosak - jelentette ki John Dalli, az Európai Bizottság fogyasztópolitikáért felelős tagja.

A digitális fényképezőgépeket, hordozható zenelejátszókat és más elektronikai termékeket kínáló weboldalakkal kapcsolatban tavaly feltárt problémák között említhető, hogy a fogyasztói jogokkal és a termékek teljes árával kapcsolatban adott tájékoztatás sokszor megtévesztőnek bizonyult, a kereskedők elérhetőségi adatai pedig gyakran hiányosak voltak.

Idén az EU azokat a webhelyeket English veszi górcső alá, amelyek kulturális és sporteseményekre szóló jegyeket értékesítenek. Az ellenőrző munka jelenleg is folyik. A fogyasztóvédelmi hatóságok a honlapok 60%-a esetében valószínűsítenek szabálysértést.

A Bizottság eddig 414 webhelyet vizsgált meg, ezek közül 167 (40%) működését találta megfelelőnek. A fennmaradó 247 honlap esetében a tagállami hatóságok intézkednek majd annak érdekében, hogy a jogszabályok betartását biztosítsák. Az eddigi vizsgálatok alapján elmondható, hogy leggyakrabban az árral kapcsolatban adott tájékoztatás és a szerződési feltételek tekintetében tapasztalhatók problémák.

Minden éberségére szüksége van az interneten jegyet vásárló fogyasztónak, mert a webhelyek sok esetben semmilyen információval sem szolgálnak, illetve hiányos vagy megtévesztő tájékoztatást adnak a jegyárakkal vagy a jegyet értékesítő kereskedővel kapcsolatban (ez az ellenőrzéseken fennakadt weblapok 74, illetve 48%-áról mondható el). Az sem ritka eset, hogy tisztességtelen szerződési feltételeket kínálnak (73%).

Ha az ellenőrzések problémákat tárnak fel, a tagállami hatóságok kivizsgálják az ügyet: kapcsolatba lépnek a kérdéses webhely üzemeltetőjével, illetve a terméket online értékesítő kereskedővel, és felszólítják arra, hogy orvosolja a helyzetet.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek