Navigointipolku

Vihreän viikon teemana luonnon monimuotoisuus - 01/06/2010

Vihreän viikon (2010) juliste © EU

EU:n vuotuiseen ympäristöpoliittiseen konferenssiin odotetaan tuhansia osallistujia.

Nykyajan suuria haasteita on luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin suojelu siten, että inhimillistä kehitystä ei estetä.

Luonnon monimuotoisuus on EU:n tämänvuotisen vihreän viikon teemana, ja sitä käsitellään Brysselissä järjestettävässä nelipäiväisessä konferenssissa.

Aihe on hyvin ajankohtainen. Biodiversiteetin suojelu on EU:n keskeisiä ympäristötavoitteita. YK puolestaan on nimennyt vuoden 2010 kansainväliseksi luonnon monimuotoisuuden teemavuodeksi English .

Vihreän viikon English -konferenssiin osallistuu yli 3 000 tutkijaa, yritysjohtajaa, ympäristöaktivistia ja viranomaisten edustajaa.

Luonnon monimuotoisuudella tarkoitetaan kasvi- ja eläinlajien sekä niiden elinympäristöjen runsautta ja rakenteellista vaihtelevuutta. Siihen sisältyy geneettisen koostumuksen vaihtelevuus. Luonnon monimuotoisuus on edellytys maapallon ekosysteemeille.

Ihmiset ovat aiheuttaneet monimuotoisuuden vähentymistä tuhoamalla kasvien ja eläinten elinympäristöjä. YK:n arvion mukaan lajeja katoaa nyt noin 100-1000 kertaa nopeammin kuin olisi luonnollista. Kolmannes maapallon 1,75 miljoonasta tunnetusta eläin- ja kasvilajista on uhanalaisena.

Konferenssissa keskustellaan luonnon monimuotoisuuden merkityksestä, sen häviämisestä ja keinoista suojella sitä. Lisäksi tarkastellaan EU:n luonnonsuojelualueiden Natura 2000 -verkoston toimintaa, sekä otetaan käyttöön uusi internet-portaali, joka sisältää keskitetysti tietoa Euroopan luonnon monimuotoisuudesta.

Vihreän viikon aikana jaetaan myös tämänvuotiset yrityksille myönnettävät EU:n ympäristöpalkinnot English . Palkitut yritykset ovat tehneet ilmastonmuutoksen torjunnasta osan päivittäistä toimintaansa. Neljä palkintoa myönnetään hankkeille, joissa kaupallinen osaaminen erityisen onnistuneesti yhdistyy ympäristövastuullisuuteen.

Loppukilpailuun valittiin 10 osallistujaa kaikkiaan 141 hakijan joukosta. Loppukilpailussa ovat mukana muun muassa Siemens, Grupo Ferrovial, Ecover ja Findus. Siihen ei tänä vuonna päässyt mukaan suomalaisia yrityksiä.

 

Vihreä viikko English

Luonnon monimuotoisuus - kaikkien asia

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä