Navigacijska pot

Večja skrb za potrošnike - 19/03/2010

Nove rešitve za železniške, energetske in bančne storitve za potrošnike.

Nedavna raziskava EU je pokazala, da se večina potrošnikov pritožuje čez avtobusne in železniške storitve v svojih mestih, mnogi pa so nezadovoljni tudi z bančnimi storitvami ter dobavo elektrike in plina.

Zato ni presenetljivo, da so storitve – zlasti promet, energija in bančništvo – v ospredju konference EU o potrošniški politiki EnglishEnglish , ki poteka ta teden.

Dvodnevnega dogodka so se udeležili oblikovalci politike, varuhi pravic potrošnikov, predstavniki industrije in druge interesne skupine. Mnogi med njimi so se prvič srečali z novim evropskim komisarjem za potrošniške zadeve Johnom Dalijem.

EU si prizadeva oblikovati enotno potrošniško politiko v Evropi, da bi zaščitila pravice potrošnikov in odpravila ovire za trgovino. Vendar ne gre enostavno.

Proizvodi, storitve in prodajni načini postajajo vedno bolj izpopolnjeni in odločanje zahtevnejše. Evropski trgi se medtem hitro prilagajajo na elektronsko trgovanje (e-trgovino) in globalizacijo trgovine.

Število potrošnikov v Evropski uniji je zaradi širitev leta 2004 in 2007 naraslo na 175 milijonov. Uvedba evra je tudi olajšala nakupe v tujini.

Vse to je dodatno zapletlo vprašanje odprtosti trga, ponudbe in poštenega poslovanja. Konferenca naj bi torej prinesla nove zamisli za oblikovanje potrošniške politike.

Pripravili so šest delavnic, na katerih so obravnavali različna vprašanja, od cen za bančno poslovanje do iskanja pravega ponudnika storitev in trajnostnega mestnega prometa.

Komisar Dalli je v govoru ob evropskem dnevu potrošnikov ta mesec dejal, da bo nadaljeval prizadevanja za pripravo enotnih in jasnih predpisov ter poskrbel, da bodo države članice izvrševale obstoječe predpise.

Lani je Komisija navedla pet prednostnih nalog za večjo usklajenost s predpisi o varstvu potrošnikov, med njimi boljši nadzor trga in okrepljeno čezmejno sodelovanje.

Komisija načrtuje tudi več nenapovedanih pregledov trga, ki jih bodo hkrati izvedli pristojni organi v različnih državah. Nedavno so tako preverili novoletne lučke in storitve mobilne telefonije.

Potrošniki in EU

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave