Kruimelpad

Hoe zorgen we voor een betere dienstverlening bij spoorwegen, energiebedrijven en banken? Er zijn nieuwe ideeën nodig om een eind te maken aan de aanhoudende ergernis bij de Europese consument.

Bij een recente EU-enquête bleken de meeste consumenten ontevreden te zijn over bus en trein, de banken en de energiebedrijven.

Het is dan ook geen verrassing dat dienstverlenende bedrijven - met name op het gebied van vervoer, energie en financiële diensten - centraal stonden op de EU-conferentie over het consumentenbeleid EnglishEnglish die deze week plaatsvond.

Het tweedaagse evenement werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de overheid, consumentenorganisaties, het bedrijfsleven en andere belangengroepen. Voor velen was het de eerste gelegenheid om de nieuwe EU-commissaris voor consumentenzaken, John Dalli, te ontmoeten.

De EU wil de consument te beschermen, maar ook handelsbelemmeringen uit de weg ruimen. Maar in de praktijk blijkt dat niet zo makkelijk te zijn.

Er worden altijd maar nieuwe producten, diensten en verkoopmethoden bedacht, die het voor de consument steeds moeilijker maken om te kiezen. Bovendien ontwikkelt de Europese markt zich snel door de opkomst van het online winkelen (e-commerce) en de mondialisering van de handel.

In 2004 en 2007 heeft de EU er met de nieuwe lidstaten ook meteen 175 miljoen nieuwe consumenten bijgekregen. En dankzij de euro zijn aankopen in het buitenland veel makkelijker.

Maar hoe zit het met het consumentenbeleid? Kan dat bij al deze ontwikkelingen nog wel een toegankelijk, ruim en eerlijk aanbod garanderen? Hopelijk levert de conferentie ideeën op voor de toekomstige besluitvorming op dit gebied.

Er stonden zes workshops op het programma over de kosten van een bankrekening, het kiezen van een goede dienstverlener, duurzaam stedelijk vervoer enz.

In een toespraak op de Europese dag van de consument eerder deze maand zei commissaris Dalli dat hij blijft werken aan gemeenschappelijke en duidelijke regels, en aan de naleving daarvan in de hele EU.

Vorig jaar heeft de Commissie al vijf prioriteiten gekozen, waaronder meer markttoezicht en meer grensoverschrijdende samenwerking.

De Commissie wil ook vaker een "grote schoonmaak" houden: gelijktijdige controles door inspecteurs in verschillende landen. Nog niet zo lang geleden zijn op die manier de handel in kerstverlichting en aanbieders van mobiele telefonie gecontroleerd.

Consumenten en de EU

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links