Navigációs útvonal

Összeülnek az uniós döntéshozók, hogy megvitassák, hogyan lehetne javítani a tömegközlekedési, az energiaellátási és a banki szolgáltatások minőségét – ezekkel a szolgáltatásokkal gyűlik meg a leginkább a bajuk a fogyasztóknak ma Európában.

Egy nemrég készült uniós felmérés szerint a fogyasztók többsége elégedetlen a városi busz- és vonatközlekedéssel, de sokan panaszkodnak a banki szolgáltatásokra, illetve az áram- és gázszolgáltatókra is.

Nem meglepő tehát, hogy a szolgáltatások – különösen a tömegközlekedés, az energiaellátás és a bankok által nyújtott szolgáltatások – kerültek reflektorfénybe az ezen a héten megrendezett európai uniós fogyasztóvédelmi konferencián EnglishEnglish .

A kétnapos rendezvényre döntéshozók, fogyasztói érdekképviselők, ágazati képviselők és más érdekcsoportok tagjai érkeztek. Sokuknak most nyílt először alkalma arra, hogy az EU új fogyasztóügyi biztosával, John Dallival találkozzon.

Az EU arra törekszik, hogy közös fogyasztóügyi politikát dolgozzon ki Európa számára, egyrészt azért, hogy a fogyasztók nagyobb védelmet élvezzenek, másrészt pedig, hogy megszűnjenek a szabad kereskedelem útjában álló akadályok. Ez azonban nehéz feladatnak bizonyul.

A termékek, a szolgáltatások és az értékesítési taktikák egyre kifinomultabbá válnak, egyre összetettebb döntések elé állítva a fogyasztókat. Az európai piacok ezzel egyidőben az elektronikus kereskedelem térnyerése és a globalizáció hatására óriási ütemben fejlődnek.

Az Európai Uniónak a 2004-es és a 2007-es bővítés óta 175 millió új fogyasztó érdekeivel is számolnia kell. További fejlemény, hogy az euró bevezetése megkönnyítette az európaiak számára a külföldi vásárlást.

Mindezek a változások azt eredményezik, hogy nem egyértelmű, mit jelent a fogyasztóügyi politikában a hozzáférés, a választék és a méltányosság fogalma. A remények szerint a konferencián elhangzottak ötletekkel szolgálnak majd a jövő döntéshozatali lépéseinek megalapozásához.

A konferencia napirendjén hat műhelytalálkozó szerepelt, melyek több különböző témával foglalkoztak. A megvitatott kérdések között említhetjük a bankszámladíjakat, a szolgáltatóválasztás problémáját és a fenntartható városi közlekedés megvalósításának lehetőségeit.

A fogyasztók európai napja alkalmából mondott beszédében John Dalli néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, erőfeszítéseket fog tenni az egységes és egyértelmű szabályozás kidolgozásáért, és gondoskodni kíván arról, hogy a tagállamok érvényt szerezzenek a hatályos jogszabályoknak.

A Bizottság tavaly öt célkitűzést fogalmazott meg annak érdekében, hogy elősegítse a fogyasztóvédelmi szabályok érvényre juttatását. Ezek között szerepel a piacfelügyelet javítása és a határokon átívelő együttműködés elmélyítése.

A Bizottság több meglepetésszerű piacellenőrzést is tervez, melyet az illetékes hatóságok több országban egyidejűleg hajtanak majd végre. A legutóbb az ellenőrök a karácsonyi égőket és a mobiltelefon-szolgáltatásokat vették górcső alá.

A fogyasztók és az EU

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek