Navigointipolku

Lisää valtaa kuluttajille - 19/03/2010

Kuluttajat ovat useimmin tyytymättömiä liikenne-, energia- ja pankkipalveluihin. Mutta miten niitä voitaisiin parantaa?

Tuoreen EU-tutkimuksen mukaan kuluttajat ovat useimmin tyytymättömiä kotipaikkakuntansa bussi- ja junaliikenteen palveluihin. Monien mielestä myös pankkien ja sähkö- ja kaasulaitosten palveluissa on parantamisen varaa.

Ei siis yllätys, että palvelut – ennen muuta liikenne-, energia- ja pankkipalvelut – olivat tällä viikolla EU:n kuluttajakonferenssin EnglishEnglish pääaiheena.

Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui muun muassa poliittisia päättäjiä sekä elinkeinoelämän eturyhmien ja kuluttajajärjestöjen edustajia. Mukana oli myös EU:n uusi kuluttajakomissaari John Dalli.

EU haluaa yhtenäistää kuluttajapolitiikan linjauksia Euroopassa. Tavoitteena on paitsi suojella kuluttajia myös poistaa kaupan esteitä. Se ei kuitenkaan ole ongelmatonta.

Tuotteet, palvelut ja myyntitavat muuttuvat koko ajan monimutkaisemmiksi, ja kuluttajat joutuvat tekemään entistä vaativampia valintoja. Myös Euroopan markkinat kehittyvät nopeasti, kun verkkokauppa yleistyy ja kaupankäynti globalisoituu.

EU:hun tuli 175 miljoonaa uutta kuluttajaa unionin laajennuttua vuosina 2004 ja 2007. Euron käyttöönotto on osaltaan helpottanut ostosten tekemistä ulkomailla.

Tällaiset suuret muutokset heijastuvat kuluttajapolitiikkaan. Konferenssin tavoitteena oli kerätä ideoita tulevia päätöksiä varten.

Työryhmissä käsiteltiin muun muassa pankkien tilinhoitomaksuja, ympäristöä säästävää kaupunkiliikennettä ja keinoja sopivan palveluntarjoajan löytämiseksi.

Euroopan kuluttajapäivänä 15.3. pitämässään puheessa komissaari John Dalli ilmoitti jatkavansa työtä selkeiden yhteisten kuluttajasääntöjen kehittämiseksi. Hän haluaa myös pitää huolta siitä, että kaikki jäsenmaat panevat nykyiset kuluttajansuojasäännökset täytäntöön.

Komissio määritteli viime vuonna ensisijaiset toimenpiteet, joiden avulla kuluttajansuojalainsäädännön noudattamista pyritään tehostamaan. Tavoitteena on muun muassa parantaa markkinaseurantaa ja lisätä yhteistyötä maiden välillä.

Suunnitteilla on myös uusia yllätystarkastuksia, joita valvontaviranomaiset tekevät eri maissa yhtä aikaa. Tällaisissa yhteistarkastuksissa on viimeksi tutkittu jouluvaloja ja matkapuhelinpalvelujen markkinointia.

Kuluttajat ja EU

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä