Sti

Mere magt til forbrugerne - 19/03/2010

Hvordan gør man det lettere at bruge tog, energi og banker? Det vil forbrugerne i EU også gerne vide.

En spritny EU-undersøgelse viser, at de fleste forbrugere er utilfredse med bus- og togtransporten i deres by. Samtidig klager mange over deres bank og el- og gasleverandør.

Så det kom ikke som den store overraskelse, at der var fokus på tjenesteydelser – især transport, energi og banker – på en EU-konference om forbrugerpolitik EnglishEnglish i denne uge.

Begivenheden, som varede to dage, var åben for politiske beslutningstagere, forbrugeraktivister, repræsentanter fra erhvervslivet og andre interessegrupper. For mange var det samtidig den første mulighed for at mødes med EU's nye forbrugerkommissær, John Dalli.

EU arbejder på at udvikle en fælles forbrugerpolitik i Europa. Målet er både at beskytte forbrugerne og at fjerne de problemer, der underminerer den frie handel. Men let er det ikke.

Produkter, tjenesteydelser og salgsteknikker bliver stadig mere sofistikerede, og det stiller forbrugerne over for mere komplekse valgmuligheder. Samtidig udvikler de europæiske markeder sig hastigt på baggrund af elektronisk handel (e-handel) og handelens globalisering.

Med udvidelserne i 2004 og 2007 har EU samtidig lukket 175 millioner nye forbrugere indenfor. Og mellem de lande, der har indført euroen, er det blevet lettere at handle på tværs af landegrænserne.

Alle disse forandringer har gjort det sværere at tage stilling til spørgsmål som adgang, valg og retfærdighed i forbrugerpolitikken. Håbet er, at konferencen vil give gode idéer til fremtidige beslutninger.

Der var seks workshops, som dækkede en række emner, f.eks. gebyrer for bankkonti, hvordan man finder den rigtige udbyder og bæredygtig bytransport.

I en tale på EU's forbrugerdag tidligere på måneden udtalte kommissær John Dalli, at han ville gå efter at skabe et sæt fælles og klare regler og sørge for, at EU-landene håndhæver de gældende regler.

I fjor etablerede Kommissionen fem prioriterede områder, der skal sikre, at reglerne om forbrugerbeskyttelse bliver overholdt. Der er bl.a. tale om bedre markedsovervågning og mere samarbejde over grænserne.

Kommissionen har også planer om flere razziaer, dvs. at myndighederne udfører overraskelsesinspektioner i flere lande på samme tid. I de seneste razziaer gik man efter julelys og mobiltelefontjenester.

Forbrugere og EU

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links