Sti

Kampen mod kræft fortsætter - 04/02/2010

Med mere forskning og information vil EU have kræftdødeligheden ned.

Hvert år får 3,2 millioner borgere i EU stillet diagnosen kræft – den hyppigste dødsårsag efter hjertesygdomme. Lunge-, bryst- og tyktarmskræft tegner sig for de fleste tilfælde.

De fleste EU-lande har deres egen strategi for, hvordan de vil få kræftdødeligheden ned. Det kan man høre om i en række informationskampagner på den internationale kræftdag den 4. februar.

EU har sat sig som mål at mindske antallet af nye kræfttilfælde med 15 % inden 2020. Det skal ske ved at sætte ind på to fronter – opfordre til en sund livsstil og støtte forskning i kræftbehandlinger.

I den europæiske kræftkodeks finder du 11 praktiske og videnskabeligt underbyggede råd til, hvordan du holder dig sund og rask og nedsætter risikoen for at få kræft. Det handler bl.a. om at være fysisk aktiv hver dag og højst drikke én genstand dagligt, hvis du er kvinde, og to, hvis du er mand.

Det europæiske partnerskab mod kræft English (en) samler forskere, læger og patientgrupper. Her kan de med støtte fra EU udveksle information, kapacitet og bedste praksis.

Der er gjort enorme fremskridt inden for kræftbehandlingen. Alligevel taber alt for mange mennesker stadig kampen mod sygdommen, og derfor må forskningen optrappes. Mellem 2002 og 2006 afsatte EU 480 millioner euro til kræftforskning og finansierede 108 projekter. I 2007-2013 vil det beløb være endnu højere.

Et forskerhold har med støtte fra EU udviklet en biosensor English , der finder frem til celler, som aktivt kan bremse kræftsvulsters vækst. Biosensoren kan sætte kræftpatienter i stand til at bekæmpe sygdommen med deres eget immunsystem.

Andre forskningsprojekter fokuserer på de forskellige årsager til, at vi får kræft. Et af dem skal undersøge, hvordan luftforurening påvirker vores helbred English på lang sigt.

Mere om kræft i EU English (en)

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links