Cale de navigare

O viziune clară pentru politica maritimă şi pentru un pescuit durabil - 16/10/2009

Paza de coastă şi inspectorii piscicoli în Marea Neagră © CE

Comisia propune colaborarea în domeniul supravegherii spaţiului maritim, consolidarea rolului UE în afacerile maritime şi în ceea ce priveşte pescuitul durabil.

La doi ani după ce UE a lansat o politică maritimă integrată, Comisia Europeană a publicat primul raport privind progresele înregistrate DeutschEnglishfrançais .

De asemenea, Comisia a stabilit o serie de priorităţi în domeniu şi a prezentat propuneri pentru o mai bună cooperare între statele membre în domeniul supravegherii spaţiilor maritime DeutschEnglishfrançais şi pentru a consolida influenţa UE în domeniul afacerilor maritime English .

Deşi politica maritimă este relativ nouă, „a reuşit deja să schimbe modul în care Europa abordează resursele maritime”, a declarat comisarul pentru afaceri maritime, Joe Borg.

Zonele costiere din Europa totalizează 70 000 de km, mărginind două oceane şi patru mări, şi constituie un cadru pentru o gamă largă de activităţi, de la comerţ şi navigaţie, la pescuit şi turism. Marea mai înseamnă însă şi accidente navale, poluare, pescuit ilegal, acte de piraterie, crimă organizată, trafic de droguri, imigraţie ilegală şi ameninţări teroriste.

În prezent, aceste probleme cad în sarcina mai multor autorităţi naţionale, care răspund de controlul la frontiere, vamă, securitatea portuară şi de apărare, de exemplu.

Una din priorităţile pentru anii viitori este de a favoriza cooperarea tuturor acestor actori. Un alt obiectiv este dezvoltarea durabilă, alături de consolidarea influenţei UE în ceea ce priveşte eforturile internaţionale pentru o mai bună gestionare a spaţiului maritim. Două proiecte pilot, unul pentru Marea Mediterană şi celălalt pentru Marea Neagră, vor testa integrarea activităţilor de supraveghere.

Într-o iniţiativă separată, Comisia Europeană a propus, de asemenea, introducerea unor noi cote de pescuit pentru 2010, pornind de la cantităţile care, în opinia oamenilor de ştiinţă, pot fi capturate fără a pune în pericol supravieţuirea populaţiilor de peşte.

Codul, heringul şi hamsiile sunt speciile cele mai ameninţate - în 2008, s-au înregistrat cele mai mari cantităţi de cod pescuite din 1999 încoace.

„Vor exista întotdeauna câteva voci izolate care, din nemulţumire şi din cauza unei viziuni pe termen scurt, vor dori să continuăm să mai pescuim încă puţin şi să amânăm discuţiile despre durabilitate. Nu trebuie să procedăm aşa”, explică Joe Borg.

Informaţii suplimentare despre politica maritimă a UE DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile