Cale de navigare

Măsuri de stopare a epidemiei de gripă - 15/09/2009

Femeie căreia i se administrează un vaccin antigripal ©CE

O strategie pentru limitarea răspândirii virusului gripal H1N1

Miniştrii sănătăţii din statele membre vor lua în discuţie propunerile Comisiei în cadrul unei reuniuni speciale care va avea loc în luna octombrie.

La trei luni de la declararea pandemiei, noul virus H1N1 continuă să fie principala tulpină gripală aflată în proces de răspândire la nivel mondial. În cele mai multe cazuri formele au fost uşoare, dar există temeri legate de un nou val mai virulent care ar putea izbucni în lunile următoare. Deşi vaccinurile încep să intre pe piaţă, cererea depăşeşte cu mult capacitatea de producţie pe termen scurt, iar costurile ar putea fi mult prea mari pentru unele ţări.

Strategia UE abordează aceste aspecte, precum şi posibilul impact economic pe care l-ar avea o epidemie mai severă. Comisia subliniază importanţa unei cooperări strânse între guvernele statelor membre şi prezintă o serie de propuneri de acţiuni comune. În mod special, invită la o abordare mai clară şi mai coerentă cu privire la vaccinare şi la alte măsuri preventive.

Gripa A(H1N1) - ultimele ştiri

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile