Navigacijska pot

Podnebne spremembe: mnenje mladih - 10/08/2009

Presušena in razpokana tla s šopi ovenele trave © EC

Kampanja „Play to stop – Europe for climate“ seznanja mlade s podnebnimi spremembami in jim ponuja priložnost za razmislek.

Kampanja Play to stop – Europe for climate българскиčeštinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianomagyarpolskiRomânasvenska v organizaciji Evropske komisije bo potekala od julija do decembra v enajstih državah članicah EU (Bolgariji, Češki, Danski, Nemčiji, Franciji, Italiji, Madžarski, Poljski, Romuniji, Švedski in Združenem kraljestvu). Kampanja želi v mladih vzbuditi še večjo zavzetost za boj proti podnebnim spremembam.

K sodelovanju so pritegnili tudi glasbeno televizijo MTV. Kampanja naj bi mlade še pred decembrsko konferenco Združenih narodov o podnebnih spremembah opozorila na težave in jim dala priložnost za javno razpravo in izmenjavo mnenj. Poleg spletnega portala, publikacij in oglaševalskih sporočil pripravljajo še nastop mednarodno znanih glasbenikov v Stockholmu, Budimpešti in Københavnu, koncerte pa bo prenašala tudi televizija MTV.

Petnajsta konferenca Združenih narodov o podnebju bo v Københavnu od 7. do 18. decembra. Predstavniki skoraj 200 držav si bodo prizadevali doseči nov sporazum, ki bo leta 2012 nadomestil Kjotski protokol. Evropska unija bo na konferenci znova potrdila svoj ambiciozni cilj iz leta 2008 glede večje energijske učinkovitosti in gospodarstva z nizkimi izpusti ogljika.

Do leta 2020 naj bi tako v Evropski uniji za 20 % zmanjšali izpuste toplogrednih plinov, za 20 % znižali porabo energije in 20 % vseh energetskih potreb pokrili z obnovljimi viri energije.

Kampanja bo prostor za razpravo mladih v Evropi še pred začetkom konference, ki bo odločilno vplivala na prihodnost človeštva.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave