Kruimelpad

Klimaatverandering: de EU laat jongeren aan het woord - 10/08/2009

Gebarsten aarde met plukjes uitgedroogd gras © EC

De campagne "Play to Stop – Europe for Climate" geeft jonge Europeanen informatie en de gelegenheid hun mening te geven over klimaatverandering en milieu.

De EU-campagne "Play to Stop – Europe for climate" българскиčeštinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianomagyarpolskiRomânasvenska loopt van juli tot december in elf landen (Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Polen, Roemenië, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden). Het is de bedoeling jongeren mee te betrekken bij de strijd tegen klimaatverandering.

In samenwerking met de muziekzender MTV zal de EU jongeren informatie geven, maar hen ook zelf aan het woord laten en hun de gelegenheid geven ideeën uit te wisselen naar aanleiding van de komende VN-conferentie over klimaatverandering. Er komen een website, publicaties, reclamespots en vooral drie concerten van internationale sterren in Stockholm, Boedapest en Kopenhagen, die op MTV zullen worden uitgezonden.

De vijftiende VN-klimaatconferentie vindt plaats in Kopenhagen van 7 tot 18 december 2009. 200 landen zullen er werken aan een nieuw akkoord dat het Kyotoprotocol in 2012 moet opvolgen. De EU zal er haar ambitieuze doelstellingen van 2008 opnieuw bevestigen: meer energie-efficiëntie en een koolstofarme economie.

Meer concreet wil de EU tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen en het energieverbruik met 20% verminderen, en 20% van haar energiebehoefte dekken met hernieuwbare energie.

Dankzij de EU-campagne kunnen jonge Europeanen hun mening kenbaar maken vóór het begin van deze conferentie die mede de toekomst van de mensheid zal bepalen.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links