Navigációs útvonal

Éghajlatváltozás: mit gondolnak a fiatalok? - 10/08/2009

Kiszáradt, repedezett földdarab aszott fűcsomókkal © EC

A „Play to Stop – Europe for Climate” elnevezésű eseménysorozat az éghajlatváltozásra és a környezetvédelemre kívánja felhívni a fiatalok figyelmét, akik a kampány során ötleteiket és véleményeiket is nyilvánosságra hozhatják.

Az Európai Unió által szervezett „Play to Stop – Europe for Climate” kampány 2009. július és december között 11 tagállamban kerül megrendezésre (Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Németország, Franciaország, Olaszország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Svédország és az Egyesült Királyság). A kampány célja, hogy tudatosabb szerepvállalásra ösztönözze az új generáció tagjait az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Az MTV zenecsatornával karöltve megrendezett kampány lehetőséget nyújt a fiataloknak, hogy az ENSZ soron következő klímakonferenciája előtt megismerhessék az éghajlatváltozás problémáját, valamint elmondhassák a témával kapcsolatos ötleteiket és véleményeiket. Az internetes portálon, a kiadványokon és a reklámokon kívül a kampány keretében három koncertre is sor kerül, amelyeket az MTV is közvetít. A nemzetközi művészeket felvonultató koncertek állomásai: Stockholm, Budapest és Koppenhága.

Az ENSZ 15. éghajlatváltozási konferenciáját Koppenhágában rendezik meg 2009. december 7. és 18. között. A konferencián közel 200 ország vesz majd rész. Feladatuk egy olyan új megállapodás megkötése lesz, amely 2012-ben a Kiotói Jegyzőkönyv helyébe lépne. A konferencián az Unió újra megerősíti a 2008-ban kitűzött nagy ívű céljait, azaz az energiahatékonyság javítását és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság létrehozását.

A tervek szerint az Európai Unió 2020-ra 20%-kal csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, 20%-kal mérsékli energiafogyasztását, valamint az energiaszükséglete 20%-át fosszilis energiaforrások helyett megújuló energiaforrásból fedezi.

A kampánynak köszönhetően a fiatalok még azelőtt kinyilváníthatják véleményüket, hogy megkezdődne ez az emberiség számára sorsdöntő fontosságú konferencia.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek