Cale de navigare

Fumatul interzis în spaţiile publice - 08/07/2009

Statele membre sunt invitate să adopte reguli antifumat mai stricte.

Comisia Europeană propune ca, până în 2012, toate statele membre să dispună de reglementări care interzic fumatul English în spaţiile publice.

În prezent, toate statele membre aplică normative care vizează protejarea cetăţenilor faţă de efectele nocive ale fumatului pasiv. Însă regulile diferă de la o ţară la alta.

Anglia şi Irlanda au legislaţia cea mai strictă. Aceasta prevede interzicerea completă a fumatului în spaţiile închise şi în locurile publice, inclusiv în restaurante şi baruri. Bulgaria urmează să introducă dispoziţii similare în 2010.

Grecia, Italia, Malta, Suedia, Letonia, Finlanda, Slovenia, Franţa şi Olanda au introdus o legislaţie antifumat care permite amenajarea de spaţii închise speciale pentru fumat.

UE propune ca cele 27 de state membre să definească reguli uniforme mai stricte referitoare la fumatul în spaţiile publice şi la locul de muncă.

Fumatul pasiv este una din cauzele care provoacă afecţiuni cardiace şi cancerul la plămâni. Se estimează că, în 2002, în UE, în jur de 19 000 de nefumători au decedat din cauza fumatului pasiv la domiciliu sau la locul de muncă.

Tabagismul este principala cauză de deces în Europa, răpind în fiecare an circa 650 000 de vieţi. Unul din trei cetăţeni europeni (circa 170 de milioane de persoane) consumă produse din tutun.

În cadrul unei noi campanii antifumat, UE a creat un site de internet unde invită foşti fumători să posteze materiale video despre cum s-au lăsat de fumat. Sute de oameni au răspuns deja invitaţiei. Puteţi urmări clipurile lor pe site-ul de internet al campaniei.

Pentru o viaţă fără tutun

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile