Navigacijska pot

Vsak po svojih močeh proti drogam - 26/06/2009

Heroinski uživalec si pripravlja odmerek ©Reporters

Nova kampanja želi v boj proti uživanju drog pritegniti čim več prebivalcev.

Evropska komisija poziva vse prebivalce Evrope, naj se vsak po svoje pridružijo in sodelujejo v novi kampanji proti zlorabi drog.

Kampanja se je začela 26. junija s slovesnostjo ob mednarodnem dnevu boja proti zlorabi drog English , ki poteka pod okriljem Združenih narodov.

Enaindvajset organizacij, med njimi mladinske in dobrodelne organizacije in skupine za pomoč odvisnikom, se je takoj zavezalo, da bo opozarjalo na nevarnost uživanja prepovedanih substanc.

Vsi sodelujoči morajo izvesti konkreten načrt ukrepov, ki ga pripravijo sami. Prostovoljci s podpisom potrdijo, da bodo spoštovali svojo zavezo.

Prireditev ob začetku kampanje sta vodila francoski televizijski voditelj grškega rodu Nikos Aliagas in poljski civilnodružbeni aktivist Jerzy Owsiak.

Zaradi prevelikega odmerka droge v Evropi vsako leto umre od sedem do osem tisoč ljudi. Večina smrti je posledica uživanja heroina, ki je že dolgo vodilni razlog smrti med mladimi v Evropi, zlasti moških v urbanem okolju.

Uživanje heroina povzroča hudo odvisnost in pogosto zakrivi smrt zaradi prevelikega odmerka. Odvisniki poleg tega širijo okužbe s HIV in hepatitisom C, ki se prenašata z okuženimi iglami.

Evropsko ukrepanje na področju drog – zaveza DeutschEnglishfrançais

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave