Cale de navigare

Împreună împotriva drogurilor - 26/06/2009

Tânăr arzând heroină într-o lingură ©Reporters

Noua campanie împotriva drogurilor îi invită pe europeni să se implice

UE îi invită pe europeni să se alăture unei noi campanii împotriva abuzului de droguri, concepută în aşa fel încât să le ofere posibilitatea de a decide cum îşi vor aduce contribuţia.

Campania a fost lansată la data de 26 iunie, în cadrul unei ceremonii marcând Ziua internaţională împotriva abuzului de droguri English .

21 de organizaţii şi-au anunţat imediat participarea la campanie, angajându-se să desfăşoare acţiuni de conştientizare cu privire la riscurile asociate abuzului de droguri. Printre ele se numără organizaţii de tineret, asociaţii caritabile şi de sprijinire a persoanelor dependente.

Participanţii trebuie să fie pregătiţi să pună în aplicare un plan concret de acţiune, dar au libertatea de a decide asupra măsurilor pe care doresc să le ia. Pentru a garanta îndeplinierea promisiunilor făcute, voluntarii trebuie să semneze o declaraţie de angajament.

Gazdele evenimentului au fost prezentatorul de televiziune francez, de origine greacă, Nikos Aliagas şi activistul polonez în domeniul social, Jerzy Owsiak.

În fiecare an, între 7 000 şi 8 000 de europeni îşi pierd viaţa din cauza unei supradoze. Este vorba, de cele mai multe ori, de heroină, una dintre principalele cauze de deces în rândul tinerilor, în special în rândul bărbaţilor din zone urbane.

Pe lângă faptul că provoacă dependenţă şi se află la originea celor mai multe cazuri de supradozaj, heroina contribuie la răspândirea virusului HIV şi a hepatitei C, prin intermediul seringilor contaminate.

Acţiunea europeană în materie de droguri - angajamente DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile