Navigációs útvonal

Heroinfogyasztó kanálon heroint éget ©Reporters

Az új kábítószer-ellenes kampány a nagyközönség soraiból toboroz

Az EU arra buzdítja az európai polgárokat, hogy csatlakozzanak az új kábítószer-ellenes kampányához. A kampány a résztvevőkre bízza azt, hogy eldöntsék, milyen formában tudnak bekapcsolódni a kezdeményezésbe.

A kampány június 26-án, az ENSZ kábítószer-ellenes világnapján English indult.

Huszonegy szervezet azonnal csatlakozott is a kezdeményezéshez, vállalva, hogy tájékoztató tevékenységet végeznek a kábítószer-használat veszélyeiről. A jelentkezők között vannak ifjúsági, jótékonysági és kábítószer-függőket támogató szervezetek is.

A résztvevőknek készen kell állniuk arra, hogy konkrét cselekvési tervet hajtsanak végre, ám maguk dönthetnek arról, milyen feladatok elvégzésére kötelezik el magukat. A vállalt feladatok tényleges megvalósításának zálogául az önkéntes jelentkezőket arra kérik, aláírásukkal kötelezzék el magukat az ügy mellett.

A görög származású francia televíziós személyiség, Nikos Aliagas, valamint a lengyel társadalmi aktivista, Jerzy Owsiak volt a kampány megnyitójának házigazdája.

Európában minden évben 7–8000-en halnak meg kábítószer-túladagolásban. A legtöbb esetben a háttérben a heroinhasználat áll, amely hosszú ideje vezető halálok az európai fiatalok – különösen a városi fiatal férfiak – körében.

A heroin amellett, hogy nagyon hamar függőséget okoz és könnyen túladagolható, a HIV-vírus és a hepatitis C kórokozójának terjesztésében is szerepet játszik a fertőzött tűk használata révén.

Európai kábítószerügyi fórum – kötelezettségvállalások

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek