Navigointipolku

Heroiinin käyttäjä polttaa heroiinia lusikassa © Reporters

Uuteen huumeidenvastaiseen kampanjaan voivat kansalaiset ja järjestöt osallistua itse valitsemallaan tavalla.

 

EU:n huumeidentorjuntakampanja käynnistettiin YK:n huumeidenvastaisena päivänä English 26. kesäkuuta.

Kampanjan avaustilaisuudessa 21 erityyppistä organisaatiota sitoutui toimimaan huumeongelman poistamiseksi. Sitoumuksen allekirjoittaneista monet ovat nuoriso- tai huumetyötä tekeviä järjestöjä, ja ne kannustavat sekä muita järjestöjä että kansalaisia mukaan huumeiden vastaiseen työhön.

Kampanjaan osallistuvilla on oltava konkreettinen toimintasuunnitelma, mutta toimintamuodot ovat osallistujien itsensä päätettävissä. Allekirjoittamalla sitoumuksen osallistujat lupautuvat tulemaan mukaan yhteiseen työhön huumeongelman ratkaisemiseksi.

Suomalainen A-klinikkasäätiön Tiimi-lehti oli yksi sitoumuksen ensimmäisistä allekirjoittajista.

Huumeiden yliannostukseen kuolee Euroopassa vuosittain 7 000–8 000 henkeä. Heroiinin käyttö on pitkään ollut nuorten – ja varsinkin nuorten kaupunkilaismiesten – yleisimpiä kuolinsyitä Euroopassa.

Heroiini aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, ja yliannostuksen vaara on suuri. Lisäksi HIV ja C-hepatiitti leviävät saastuneiden neulojen välityksellä.

Euroopan huumefoorumi – sitoumukset DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä