Διαδρομή πλοήγησης

Δέσμευση όλων για τα ναρκωτικά - 26/06/2009

Χρήστης ηρωίνης ©Reporters

Με τη νέα εκστρατεία η καταπολέμηση των ναρκωτικών γίνεται υπόθεση του καθενός.

Η ΕΕ καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο εκείνοι νομίζουν στη νέα εκστρατεία κατά των ναρκωτικών.

Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου με την ευκαιρία της τελετής για την Ημέρα του ΟΗΕ κατά των ναρκωτικών English .

Είκοσι μία οργανώσεις προσυπέγραψαν επιτόπου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών. Πρόκειται για ομάδες νέων, φιλανθρωπικές οργανώσεις και ομάδες στήριξης εξηρτημένων ατόμων.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση, αλλά θα αποφασίσουν οι ίδιοι ποια μέτρα θέλουν να λάβουν. Για να εξασφαλιστεί ότι θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους, οι εθελοντικές αυτές οργανώσεις καλούνται να υπογράψουν δήλωση δέσμευσης.

Ο Ελληνογάλλος τηλεοπτικός αστέρας Νίκος Αλιάγας και ο Πολωνός διοργανωτής κοινωνικών εκστρατειών Jerzy Owsiak κήρυξαν επίσημα την έναρξη της εκστρατείας.

Κάθε χρόνο, πεθαίνουν στην Ευρώπη 7.000-8.000 άτομα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στην ηρωίνη, η οποία αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου νέων στην Ευρώπη, κυρίως ανδρών που κατοικούν σε αστικές περιοχές.

Εκτός του ότι προκαλεί εθισμό και οδηγεί σε υπερβολικές δόσεις, η ουσία αυτή ευθύνεται και για την εξάπλωση του AIDS και της ηπατίτιδας C, που μεταδίδονται από τον ένα στον άλλο με μολυσμένες σύριγγες.

Ευρωπαϊκή δράση για τα ναρκωτικά – δεσμεύσεις DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι