Навигационна пътека

Млад мъж загрява хероин в лъжичка © Reporters

Нова кампания мобилизира обикновените хора в борбата с наркотиците.

ЕС призовава всички европейци да участват в новата кампания против наркотиците, която им позволява сами да решат как да помогнат.

Кампанията бе открита на 26 юни на церемония по случай деня на ООН за борба със злоупотребата с наркотици English .

21 организации се ангажираха веднага да повишават осведомеността за опасността от злоупотреба с наркотични вещества. Сред тях са младежки и благотворителни организации, както и групи за подкрепа на наркомани.

Участниците в кампанията трябва да бъдат готови да изпълнят конкретен план за действие, но могат сами да решат какви точно мерки да предприемат. Доброволците трябва да подпишат тържествено обещание в знак на поетия от тях ангажимент.

Домакини на церемонията бяха френският телевизионен водещ Никос Алиагас и полският социален деец Йежи Овшак.

Всяка година между 7000 и 8000 души умират от свръхдоза наркотици в Европа. По-голяма част от тези случаи се дължат на употребата на хероин, който отдавна е една от основните причини за смърт при младите хора в Европа, и особено при младите мъже в градските райони.

Освен че предизвиква силно пристрастяване и склонност към предозиране, хероинът е важен фактор за разпространяването на ХИВ и хепатит С, които се предават чрез заразени спринцовки.

Европейско действие за наркотиците – ангажименти DeutschEnglishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки