Cale de navigare

Schimbări climatice - acţiune şi adaptare - 22/06/2009

Săptămâna verde - logo © CE

„Săptămâna verde”, un cadru propice pentru discuţii despre mediu (23-26 iunie).

Uniunea Europeană se remarcă prin măsurile pe care le întreprinde pentru combaterea schimbărilor climatice. S-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 20% faţă de nivelul înregistrat în 1990 şi să utilizeze cu 20% mai multă energie regenerabilă, până în 2020. În decembrie, la Copenhaga, urmează să se adopte un nou acord internaţional privind schimbările climatice, care va înlocui actualul Protocol de la Kyoto.

Prin urmare, nu e de mirare că cea de-a noua ediţie a Săptămânii Verzi English este consacrată combaterii schimbărilor climatice, sub deviza „Acţiune si adaptare”. Printre temele principale care vor fi abordate se numără: încheierea unui nou acord la conferinţa de la Copenhaga, o societate fără emisii de carbon, până în 2050 şi protejarea economiei şi a mediului de efectele schimbărilor climatice.

În această perioadă, la Bruxelles, vor avea loc numeroase dezbateri şi seminarii în cadrul conferinţei organizate cu această ocazie, precum şi manifestări publice. Printre acestea, se numără o expoziţie privind o planificare urbanistică vizionară English, realizată de arhitectul Luc Schuiten şi difuzarea filmului „The age of stupid” English.

La 24 iunie, vor fi prezentate premiile LIFE pentru proiecte de mediu English. În competiţie intră un proiect italian privind sistemul Eco-spray, care reduce, cu până la 95%, utilizarea substanţelor chimice, a energiei şi a apei în industria tăbăcăriei şi un proiect din Anglia privind utilizarea unor metode mai sigure de tratare a nămolului de canalizare.

„Săptămâna verde” este cea mai importantă conferinţă anuală pe teme de mediu din Europa, care reuneşte reprezentanţi ai instituţiilor europene, întreprinderi, organizaţii neguvernamentale, autorităţi publice şi cercetători.

Săptămâna verde 2009 (site de internet) English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile