Navigointipolku

Ilmastonmuutos – toimi ja sopeudu - 22/06/2009

Vihreän viikon logo © EC

Vihreän viikon ympäristökonferenssissa keskustellaan parhaista tavoista suojella ympäristöä ja sopeutua ilmastonmuutokseen.

EU:sta on tullut johtava toimija ilmastonmuutoksen torjunnassa. Se on sitoutunut vuoteen 2020 mennessä vähentämään päästöjään 20 prosenttia vuoden 1990 tasosta ja lisäämään uusiutuvien energialähteiden osuuden 20 prosenttiin koko energiankulutuksesta. Joulukuussa Kööpenhaminassa pidettävässä konferenssissa on tarkoitus tehdä uusi kansainvälinen ilmastosopimus, joka korvaa nykyisen Kioton sopimuksen.

Sen vuoksi ilmastonmuutos on luonnollinen pääaihe nyt yhdeksännen kerran järjestettävällä vihreällä viikolla English, jonka iskulauseena on ”toimi ja sopeudu”. Brysselissä 23.–26. kesäkuuta järjestettävän teemaviikon aiheita ovat Kööpenhaminassa tehtävän sopimuksen sisältö, hiilettömän yhteiskunnan luominen vuoteen 2050 mennessä sekä keinot talouden ja ympäristön suojelemiseksi ilmastonmuutoksen vaikutuksilta.

Brysselin vihreän viikon konferenssiin kuuluu lukuisia keskustelutilaisuuksia ja työpajoja. Lisäksi eri puolilla kaupunkia järjestetään yleisötapahtumia. Niihin kuuluvat mm. arkkitehti Luc Schuitenin visionääristä kaupunkisuunnittelua English esittelevä näyttely ja uuden ilmastonmuutosta käsittelevän elokuvan ”The age of stupid” English esitys.

Ympäristö- ja luontohankkeiden Life-palkinnot English jaetaan 24. kesäkuuta. Ehdolla on mm. Italian parkitsemisteollisuuden käyttämä suihkutusjärjestelmä, joka vähentää kemikaalien, energian ja veden käyttöä 95 prosenttia. Britanniassa on puolestaan kehitetty turvallinen jäteveden käsittelymenetelmä maan uudelleenkierrätystä varten. Suomesta ehdolla ovat Metsä-Life-hanke (metsien ja puustoisten soiden ennallistaminen) ja lintuvesialueiden kunnostamista ja hoitoa koskeva Lintulahdet-hanke.

Vihreä viikko -tapahtuma on suurin Euroopan ympäristöpolitiikkaa käsittelevä vuosittainen konferenssi. Siihen osallistuu EU-toimielinten, liike-elämän, kansalaisjärjestöjen, eri viranomaisten ja tiedeyhteisön edustajia.

Vihreä viikko 2009 -verkkosivusto English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä