Sti

Klimaændringer – handling og tilpasning - 22/06/2009

Logo for Grøn Uge © EF

Den Grønne Uge fra 23. til 26. juni ventes at skabe debat om miljøspørgsmål.

EU fører an i kampen mod klimaændringer. Det har forpligtet sig til at mindske sit CO2-udslip til mindst 20 % under niveauet i 1990 og øge andelen af vedvarende energi til 20 % senest i 2020. En ny international klimaaftale, som skal erstatte den nuværende Kyotoaftale, skal vedtages i København til december.

Det er derfor ingen overraskelse, at den niende Grønne Uge English med sloganet "handling og tilpasning" især handler om klimaændringer. Blandt de centrale emner er mulighederne for at få en aftale på plads under konferencen i København, hvordan man skaber et CO2-frit samfund senest i 2050, og hvordan man beskytter økonomien og miljøet mod klimaændringer.

I Bruxelles holdes en række debatter og workshopper under Grøn Uge-konferencen. Offentligheden har adgang til andre arrangementer i byen. Der bliver f.eks. budt på en udstilling om visionær byplanlægning English af den belgiske arkitekt Luc Schuiten og en film om klimaændringer med titlen "The age of stupid" (dumhedens tidsalder) English.

Life-priserne til miljøprojekter English uddeles den 24. juni. Blandt kandidaterne er der et italiensk økospraysystem, der mindsker brugen af kemikalier, energi og vand i garverier med op til 95 %. Der er også et britisk projekt, som har påvist en sikrere metode til behandling af spildevand, så det kan genbruges i landbruget.

Grøn Uge er den største årlige konference om miljø i EU. Der deltager både repræsentanter fra EU-institutioner, erhvervslivet, ngo'er, offentlige myndigheder og forskere.

Grøn Uge 2009 English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links