Navigointipolku

Apina rypistää tupakka-askia ©EC

EU:n tupakoinnin vastaisen verkkosivuston käyttäjät ovat ladanneet sivustolle omia videoitaan, joissa kerrotaan tupakoinnin vaaroista.

Videot ovat osa EU:n uutta tupakoinnin vastaista kampanjaa, jossa vakavasta asiasta pyritään kertomaan huumorin keinoin.

Kampanjaan kuuluu kolme tietoiskua, joita esitetään tällä hetkellä noin sadalla TV-kanavalla ympäri EU:ta. Niistä yhdessä nuori nainen tekee tupakkalakon vikkeläsormisen, tupakka-askin nappaavan apinansa avustuksella. Toisessa mies suojelee ystäviään savulta tupakoimalla muovikuplan sisällä.

Tietoiskuja esitetään kesäkuussa, minkä jälkeen ne palaavat ruutuun kesälomien jälkeen syyskuussa.

EU on ottanut mallia YouTubesta ja pyytää sivuston käyttäjiltä videoita, joissa he antavat omia vinkkejään tupakoinnin lopettamisesta. Useat sadat eurooppalaiset ovat jo ladanneet videoita, joita voi katsella kampanjan verkkosivustolla English.

Sivustolla annetaan myös neuvoja siitä, kuinka lopettaa tupakointi, välttää altistumista tupakansavulle tai olla aloittamatta tupakointia. Tupakoitsijat voivat myös testata riippuvuutensa asteen.

Kampanjan kohderyhmänä ovat erityisesti alle 35-vuotiaat nuoret aikuiset. EU:n teettämän tutkimuksen mukaan tupakoivien osuus on tässä ikäryhmässä suuri, ja se on myös pysynyt viime vuodet ennallaan. Vanhemmissa ikäryhmissä tupakointi näyttäisi sen sijaan olevan vähenemässä.

Tupakointiin liittyvät sairaudet ovat tällä hetkellä suurin yksittäinen kuolinsyy EU:ssa. Joka vuosi noin 650 000 ihmistä kuolee tupakoinnin seurauksena. Joka kolmas eurooppalainen (noin 170 miljoonaa ihmistä) tupakoi tai käyttää tupakkatuotteita. Useimmat aloittavat tupakoinnin nuorina.

Help – Elä ilman tupakkaa English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä