Διαδρομή πλοήγησης

Το γέλιο επιστρατεύεται στον αγώνα κατά του καπνίσματος - 05/06/2009

Μαϊμού κρατάει ένα πακέτο τσιγάρα ©EC

Εκατοντάδες βίντεο για τους κινδύνους του καπνίσματος προβάλλονται στο δικτυακό τόπο της αντικαπνιστικής εκστρατείας.

Τα βίντεο είναι μέρος της νέας αντικαπνιστικής εκστρατείας της ΕΕ που χρησιμοποιεί το χιούμορ για να μεταφέρει ένα σοβαρό μήνυμα.

Τρία τηλεοπτικά σποτ προβάλλονται αυτή τη στιγμή από 100 σταθμούς σε όλη την ΕΕ. Στο ένα μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα με τη βοήθεια μιας άτακτης μαϊμούς. Σ' ένα άλλο ένας άνδρας κυκλοφορεί με ένα πλαστικό μπαλόνι για να μην εισπνέουν οι άλλοι τον καπνό του.

Οι διαφημίσεις θα προβάλλονται όλο τον Ιούνιο, ενώ θα επαναπροβληθούν το Σεπτέμβριο.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του YouTube, η ΕΕ καλεί όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να τηλεφορτώσουν βίντεο που δείχνουν πώς οι ίδιοι έκοψαν το τσιγάρο. Ήδη έχουν ανταποκριθεί εκατοντάδες, των οποίων τα βίντεο είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο της εκστρατείας English.

Στον ίδιο δικτυακό τόπο μπορεί κανείς να βρει και συμβουλές ειδικών για το πώς μπορεί να κόψει το κάπνισμα, πώς να αποφεύγει το παθητικό κάπνισμα ή πώς να αντιστέκεται στον πειρασμό να το ξαναρχίσει. Οι καπνιστές μπορούν να κάνουν ένα τεστ για να δουν πόσο εξαρτημένοι είναι.

Η εκστρατεία απευθύνεται κυρίως στους ενηλίκους κάτω των 35 ετών, καθώς σχετική έρευνα της ΕΕ έδειξε ότι τα ποσοστά των καπνιστών στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι όχι μόνο υψηλά αλλά και παραμένουν σταθερά. Αντίθετα, τα ποσοστά στις μεγαλύτερες ηλικίες δείχνουν πτωτική τάση.

Το κάπνισμα είναι η υπ' αριθμόν ένα αιτία θανάτου που θα μπορούσε να αποφευχθεί στην ΕΕ, προκαλώντας 650.000 περίπου θανάτους το χρόνο. Ο ένας στους τρεις Ευρωπαίους - περίπου 170 εκατομμύρια - καπνίζει. Πολλοί μάλιστα αρχίζουν το κάπνισμα από πολύ νεαρή ηλικία.

Για μια ζωή απαλλαγμένη από το κάπνισμα English

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι