Sti

Sluk smøgen og smil - 05/06/2009

Abe med en pakke cigaretter ©EF

Hundreder indsender videoklip til EU-websted med gode råd til rygestop

Videoklippene indgår i EU's nye antirygekampagne, der bruger humor til at få det alvorlige budskab igennem.

Der er bl.a. lavet tre tv-spot, som kører på ca. 100 kanaler over hele EU. I et af dem forhindrer en fingernem abe en ung kvinde i at tænde en cigaret. I et andet går en mand rundt med hovedet i en plastboble for ikke at genere andre med sin cigaretrøg.

Tv-spottene sendes i hele juni og igen til september.

EU har ladet sig inspirere af YouTube og opfordrer folk til at indsende videoklip om, hvordan de fik kvittet cigaretterne. Flere hundreder har fulgt opfordringen. Se deres bidrag på kampagnewebstedet English.

På webstedet finder man også mere seriøse råd til, hvordan man holder op med at ryge, undgår passiv rygning og modstår fristelsen til at tænde sin første cigaret. Rygere kan også teste, hvor afhængige de egentlig er.

Kampagnen er først og fremmest rettet mod unge under 35 år. En EU-undersøgelse har nemlig vist, at mange unge ryger, og tendensen ser ikke ud til at være faldende. Blandt de ældre er der dog flere og flere, der holder op.

I EU er tobak den hyppigste årsag til dødsfald, der kunne have været undgået. Hvert år dør 650 000 af rygning. En ud af tre i EU ryger – det svarer til ca. 170 millioner. De fleste begynder, mens de er unge.

Et liv uden tobak English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links