Cale de navigare

Monitorizarea noului virus gripal - 05/05/2009

Pasageri venind din Mexic, purtând măşti în aeroportul din Madrid © Reporters

Ţările UE colaborează îndeaproape pentru a stopa răspândirea virusului A/H1N1

Având în vedere că numărul cazurilor de gripă se află în creştere la nivel mondial, încă se consideră că virusul ar putea provoca o pandemie. Însă este puţin probabil să cauzeze un număr mare de decese.

Comisarul pentru sănătate, Androulla Vassiliou, invită cetăţenii să-şi păstreze calmul. Cele mai multe cazuri de gripă s-au manifestat în forme uşoare, iar virusul răspunde la tratament. Europa dispune de stocuri consistente de medicamente antigripale.

Virusul A/H1N1 reprezintă o combinaţie nemaiîntâlnită de tulpini umane şi animale. Deşi acesta provoacă o formă de gripă denumită deseori „gripă porcină”, boala nu se transmite de la porc sau prin carnea acestui animal.

Numărul cazurilor confirmate de gripă a crescut, însă nu există indicii că virusul se răspândeşte cu rapiditate în Europa. În cele 12 ţări europene afectate până în prezent nu s-a înregistrat niciun deces.

Informaţii la zi despre cazurile de infectare cu noul virus gripal Englishsvenska

Reacţii concertate la apariţia noului tip de gripă

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile