Navigointipolku

Influenssatilannetta tarkkaillaan - 05/05/2009

Meksikosta Madridin lentokentälle saapuvia matkustajia hengityssuojain kasvoillaan ©EC

EU-maat tekevät tiivistä yhteistyötä estääkseen A/H1N1-influenssaviruksen leviämisen

Uusien influenssatapausten määrä kasvaa edelleen ympäri maailman, joten pandemian vaara on olemassa. On kuitenkin epätodennäköistä, että influenssaan menehtyisi suuri määrä ihmisiä.

Terveyskomissaari Androulla Vassiliou kehottaa ihmisiä pysymään rauhallisina. Useimmat influenssatapaukset ovat olleet lieviä, ja tautiin on tehokas hoito. Euroopassa on suuret varastot influenssan hoitoon tarvittavia lääkkeitä.

A/H1N1-virus koostuu osista, joita on aiemmin esiintynyt ihmisten ja eläinten influenssaviruksissa. Tällainen virus on täysin uudentyyppinen. Vaikka tautia yleisesti kutsutaankin sikainfluenssaksi, sitä ei kuitenkaan saa sioista tai sianlihasta.

Uusia virustartuntoja on havaittu, mutta tauti ei näytä leviävän kovin nopeasti Euroopassa. Vaikka virusta on jo havaittu 12 Euroopan maassa, yhdessäkään ei ole vielä raportoitu sen aiheuttaneen kuolemantapauksia.

Uudet influenssatapaukset Englishsvenska

Yhteiset toimenpiteet uuden influenssan leviämisen torjumiseksi

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä