Διαδρομή πλοήγησης

Παρακολουθώντας το νέο ιό γρίπης - 05/05/2009

Ταξιδιώτες από το Μεξικό φθάνουν στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης φορώντας μάσκες © Reporters

Τα μέλη της ΕΕ συνεργάζονται στενά για να ανακόψουν τη διάδοση του ιού της γρίπης A/H1N1.

Καθώς επιβεβαιώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, η γρίπη αυτή θα μπορούσε εύκολα να λάβει διαστάσεις πανδημίας. Θεωρείται, ωστόσο, μάλλον απίθανο να προξενήσει μεγάλο αριθμό θανάτων.

Η Επίτροπος Υγείας, Ανδρούλλα Βασιλείου, ζητά από τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Οι περισσότερες περιπτώσεις γρίπης είναι ήπιας μορφής, ο ιός αντιδρά στη φαρμακευτική αγωγή και η Ευρώπη διαθέτει επαρκή αποθέματα αντιγριπικών φαρμάκων.

Ο ιός A/H1N1 προκύπτει από συνδυασμό ζωικών και ανθρώπινων στοιχείων και εμφανίζεται για πρώτη φορά. Αν και η γρίπη αυτή είναι ευρέως γνωστή ως "γρίπη των χοίρων", δεν μεταδίδεται μέσω των συγκεκριμένων ζώων.

Αν και έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για ταχεία εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη. Στις 12 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα κρούσματα δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος.

Καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα γρίπης Englishsvenska

Συντονισμένη αντιμετώπιση της επιδημίας της νέας γρίπης

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι