Навигационна пътека

Пътници с маски, пристигащи от Мексико на летището в Мадрид © Reporters

Страните от ЕС работят в тясно сътрудничество за предотвратяване на разпространението на грипния вирус A/H1N1, известен като "свински грип".

С нарастването на броя на заразените с новия грипен вирус по света, той може да се превърне в пандемия. Въпреки това е малко вероятно вирусът да предизвика многобройни смъртни случаи.

Комисарят по здравеопазването Андрула Василиу призовава гражданите да запазят спокойствие. Повечето от случаите на грип са леки, а вирусът е лечим. Европа разполага с огромни запаси от лекарства за лечение на грип.

Вирусът A/H1N1 представлява невиждана досега комбинация от животински и човешки елементи. Наричан често „свински грип“, вирусът всъщност не се разпространява от свине или свинско месо.

В Европа са потвърдени нови случаи на зараза, но няма признаци за бързо разпространение на грипния вирус. В 12-те европейски страни, засегнати от болестта, досега няма смъртни случаи.

Ежедневна актуализация на информацията за нови случаи на заразени от грип Englishsvenska

Координиран отговор на епидемията от нов грипен вирус

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки