Cale de navigare

Mesaje text mai ieftine în roaming - 22/04/2009

Convorbirile telefonice sunt pe punctul de a se ieftini din nou pentru zecile de milioane de oameni care se deplasează zilnic pe teritoriul UE.

UE a votat în favoarea reducerii tarifelor percepute de companiile de telefonie mobilă pentru apelurile efectuate sau primite pe durata călătoriilor în străinătate (în regim de roaming). Plafoane asemănătoare vor fi introduse şi în cazul mesajeriei şi al serviciilor de date, urmând ca acestea să scadă în următorii trei ani.

Schimbările au loc la momentul potrivit, înaintea vacanţei de vară, şi marchează o nouă victorie a consumatorilor europeni. Datorită plafoanelor pentru apelurile vocale aflate în vigoare, aceştia plătesc deja cu 60% mai puţin pentru convorbirile efectuate pe durata călătoriei în UE.

Începând din luna iulie, trimiterea unui mesaj pe teritoriul UE nu va costa mai mult de 11 cenţi. În prezent, costul perceput pentru un astfel de serviciu este, în medie, de 29 de cenţi, cu mult mai mare decât cel plătit în ţara de reşedinţă. Primirea unui mesaj în altă ţară a Uniunii va fi în continuare gratuită.

Preţul maxim pentru convorbirile telefonice va scădea, de asemenea, de la 46 la 43 de cenţi pe minut. Plafonul va coborî la 39 de cenţi în iulie 2010 şi la 35 în 2011, ceea ce va duce la o economie totală de 11 cenţi. Posesorii de telefoane mobile vor beneficia şi de tarife mai reduse la apelurile primite pe durata şederii în străinătate. Plafonul va coborî de la 22 la 11 cenţi în următorii trei ani.

Aceste preţuri nu includ TVA.

În ceea ce priveşte alte servicii de roaming - trimiterea de e-mailuri şi fotografii sau navigarea pe internet - plafoanele se vor aplica doar tarifelor pe care operatorii şi le percep între ei.

Datorită noilor reglementări, consumatorii nu vor mai avea surprize neplăcute când vor primi nota de plată pentru navigarea pe internet prin folosirea unui telefon mobil. Utilizatorii vor putea opta gratuit pentru o sumă lunară maximă (suma fixată în mod automat este de 50 de euro). Operatorii vor fi obligaţi să-şi avertizeze clienţii când aceştia sunt pe punctul de a atinge limita stabilită. UE a fixat primele plafoane pentru convorbirile efectuate în regim de roaming English în anul 2007, când şi-a dat seama că acestea sunt, în medie, de patru ori mai ridicate decât cele existente la nivel naţional şi că variază foarte mult de la o ţară la alta.

 

Servicii europene de roaming pentru transfer de date şi transmitere de mesaje text English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile