Cale de navigare

Niciodată nu este prea devreme să te îngrijeşti de sănătate - 16/04/2009

Campania care se desfăşoară sub genericul „Fii sănătos - fii tu însuţi” îi încurajează pe tineri să acorde mai multă atenţie sănătăţii.

Sănătatea se numără rareori printre priorităţile tinerilor. Cu toate acestea, unele probleme de sănătate (determinate de obezitate sau de consumul de alcool, tutun şi droguri) apar, adesea, la vârste destul de fragede.

Stilul de viaţă se modelează în copilărie şi la tinereţe. Adoptate de timpuriu, obiceiurile sănătoase pot conduce la formarea unui stil de viaţă sănătos şi la prevenirea apariţiei bolilor cronice.

Ca o recunoaştere a acestei realităţi, Comisia va lansa o iniţiativă privind sănătatea tinerilor English prin care aceştia sunt încurajaţi să se preocupe de factorii care le influenţează sănătatea şi să participe la activităţi de natură să o îmbunătăţească.

De asemenea, participanţii îşi pot împărtăşi experienţele şi opiniile pe tema sănătăţii în cadrul unui blog English. Printre subiectele de dezbatere se numără sporturile practicate în şcoală, educaţia sexuală şi cea nutriţională, precum şi alte probleme de sănătate care intervin la nivel local. Un utilizator din Portugalia vorbeşte despre stresul provocat de căutarea unui loc de muncă stabil, în timp ce alt tânăr din Regatul Unit face un apel pentru reluarea practicării sporturilor tradiţionale în şcoli.

Tinerii sunt invitaţi să participe la un concurs English constând în realizarea unei fotografii sau a unui desen, poster ori material video pe diverse teme, de la obezitate până la evitarea riscurilor cotidiene inutile.

Atât cei mai buni bloggeri, cât şi o parte din câştigătorii concursului, vor fi invitaţi să îşi prezinte ideile în cadrul unei conferinţe pe tema tineretului şi a sănătaţii, care va avea loc la Bruxelles, în perioada 9-10 iulie. Evenimentul se va bucura de participarea tinerilor din toată Europa, precum şi a reprezentanţilor acestora şi a specialiştilor din domeniul sănătăţii.

Cele mai multe probleme de sănătate care îi afectează pe tineri se datorează stilului de viaţă sau consumului de droguri. Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie estimează că 4% din numărul de decese survenite în rândul populaţiei tinere din UE sunt cauzate de supradoze. În unele ţări, cifra se apropie de 10%.

Starea de sănătate este afectată şi de sărăcie, de inegalitatea accesului la asistenţă medicală şi de condiţiile în care tinerii trăiesc, învaţă şi muncesc. Lucrătorii tineri sunt expuşi riscului de a fi victime ale unor accidente grave la locul de muncă cu 50% mai mare decât colegii lor în vârstă de cel puţin 40 de ani.

UE încearcă să se ocupe de aceste probleme. Printre altele, a lansat o campanie anti-fumat şi a inclus măsuri de protejare a sănătăţii tinerilor în politicile în domeniul educaţiei şi al securităţii la locul de muncă.

Mai multe despre UE şi sănătatea tinerilor

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile