Navigointipolku

Terve oma elämä -kampanja kannustaa nuoria huolehtimaan aktiivisesti terveydestään.

Nuoret eivät useinkaan ole erityisen kiinnostuneita terveydestä. Monet terveysongelmat, kuten liikalihavuus sekä alkoholin, tupakan ja huumeiden käyttö, saavat kuitenkin usein alkunsa jo nuorella iällä.

Elintavat muotoutuvat vahvasti jo lapsuudessa ja nuoruudessa. Hyvien elintapojen omaksuminen varhaisessa vaiheessa voi edistää terveyttä ja estää kroonisten sairauksien kehittymistä myöhemmällä iällä.

Komissio onkin käynnistänyt nuorten terveyskampanjan English , jolla halutaan kannustaa nuoria pohtimaan terveysasioita ja edistämään aktiivisesti terveyttään.

Nuoret voivat esimerkiksi keskustella kokemuksistaan ja ajatuksistaan terveysaiheisessa blogissa English . Keskustelun aiheina ovat esimerkiksi koululiikunta, seksi, ravitsemuskasvatus ja paikalliset terveyskysymykset. Portugalilainen nuori kirjoittaa sivustolla stressistä, jota vakituisen työpaikan etsiminen aiheuttaa, kun taas brittinuori kaipaa paluuta perinteisiin liikuntalajeihin koulun jumppatunneilla.

Kampanjaan kuuluu myös kilpailu English , johon voi lähettää esimerkiksi liikalihavuutta tai riskinottoa käsittelevän piirustuksen, julisteen, valokuvan tai videon.

Parhaat blogikirjoittajat ja taidekilpailun voittajat kutsutaan esittämään mielipiteensä Brysselissä 9.–10.7.2009 järjestettävään nuorten terveyskonferenssiin. Tilaisuuteen osallistuu nuoria kaikkialta Euroopasta sekä nuorisojärjestöjen edustajia ja terveysalan ammattilaisia.

Useimmat nuorten terveysongelmat johtuvat elintavoista tai päihteiden käytöstä. Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskus on arvioinut, että 4 % kaikista nuorten kuolemista EU:ssa johtuu huumeiden yliannostuksesta. Eräissä maissa osuus on lähes 10 %.

Terveyteen vaikuttavia tekijöitä ovat myös köyhyys, terveyspalvelujen saatavuuden epätasa-arvo sekä nuorten elin-, opiskelu- ja työolosuhteet. Nuorilla työntekijöillä on 50 % suurempi riski joutua vakavan tapaturman uhriksi kuin yli 40-vuotiailla.

EU kantaa huolta nuorten terveydestä ja hyvinvoinnista. Se on käynnistänyt myös tupakoinnin vastaisen kampanjan ja kiinnittää koulutusta ja työturvallisuutta koskevissa politiikoissaan erityistä huomiota nuorten terveyden suojeluun.

Lisätietoa nuorten terveydestä EU:ssa

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä