Διαδρομή πλοήγησης

Η φροντίδα για την υγεία ξεκινά πολύ νωρίς - 16/04/2009

Η εκστρατεία "Να είσαι υγιής—Να είσαι ο εαυτός σου" προτρέπει τους νέους να φροντίζουν περισσότερο την υγεία τους.

Η υγεία σπάνια αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τους νέους. Ωστόσο, αρκετά προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα η παχυσαρκία, το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά, αρχίζουν συχνά σε νεαρές ηλικίες.

Ο τρόπος ζωής μας καθορίζεται από τα παιδικά και τα νεανικά μας χρόνια. Η απόκτηση καλών συνηθειών στα πρώτα χρόνια της ζωής οδηγεί σε υγιεινότερο τρόπο ζωής γενικά και σε πρόληψη χρόνιων ασθενειών αργότερα.

Συμμεριζόμενη αυτή την παραδοχή, η Επιτροπή προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την υγεία των νέων English η οποία θα ενθαρρύνει τα νεαρά άτομα να διαχειρίζονται καλύτερα θέματα που τα αφορούν και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση της υγείας τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να ανταλλάσσουν πληροφορίες όσον αφορά τις εμπειρίες τους καθώς και απόψεις για θέματα υγείας σε ειδικό ιστολόγιο English. Στα θέματα της συζήτησης περιλαμβάνονται ο σχολικός αθλητισμός, η σεξουαλική και διατροφική διαπαιδαγώγηση καθώς και ζητήματα υγείας τοπικού χαρακτήρα. Ένας νέος από την Πορτογαλία μιλά για το άγχος που του προξενεί η αναζήτηση μόνιμης εργασίας, ένας άλλος από το Ηνωμένο Βασίλειο ζητά να επιστρέψει ο παραδοσιακός αθλητισμός στα σχολεία.

Οι νέοι καλούνται να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό English δημιουργώντας ένα σχέδιο, μια αφίσα, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με ποικίλη θεματολογία, από την παχυσαρκία μέχρι την αποφυγή περιττών καθημερινών κινδύνων.

Οι νέοι που θα διακριθούν στο ιστολόγιο καθώς και οι νικητές του διαγωνισμού θα προσκληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη νεολαία και την υγεία που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Ιουλίου. Στη διάσκεψη αυτή θα συμμετάσχουν νέοι από όλη την Ευρώπη, εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας και επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

Τα περισσότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι νέοι οφείλονται στον τρόπο ζωής τους ή στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας εκτιμά ότι το 4% των θανάτων των νέων στην ΕΕ οφείλεται σε χρήση ναρκωτικών. Σε ορισμένες χώρες το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 10%.

Προβλήματα για την υγεία αποτελούν επίσης η φτώχεια, η μη ισότιμη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και οι συνθήκες υπό τις οποίες οι νέοι ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται. Οι εργάτες νεαρής ηλικίας έχουν κατά 50% περισσότερες πιθανότητες, σε σύγκριση με τους εργάτες άνω των 40 ετών, να πάθουν κάποιο ατύχημα στην εργασία.

Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, η ΕΕ ξεκίνησε αντικαπνιστική εκστρατεία και, στο πλαίσιο των πολιτικών της για την παιδεία και την ασφάλεια στην εργασία, θέσπισε μέτρα για την προστασία την υγείας των νέων.

Περισσότερα για την υγεία των νέων στην ΕΕ

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι