Sti

EU tilpasser sig et ændret klima - 01/04/2009

Med nyt udspil vil EU begrænse klimaændringernes følger for vores sundhed, energi, transport, landbrug og turisme.

I 2007 offentliggjorde FN's klimapanel Englishespañolfrançais den hidtil mest dybtgående analyse af klimaændringerne. Panelet advarede mod risikoen for bl.a. tørke, faldende fødevareproduktion, kysterosion og oversvømmelser.

Nyere forskning tyder desværre på, at klimaændringerne vil ramme både hårdere og hurtigere, end FN's eksperter troede. Ekstreme vejrforhold vil blive hverdagskost og føre til tørke og oversvømmelser. Visse afgrøder vil ikke længere kunne vokse der, hvor de plejer. Udviklingslandene ser ud til at blive hårdest ramt, men Europa går ikke ram forbi.

Kommissionen foreslår nu, at EU-landene begynder at tænke over, hvordan de kan tilpasse sig klimaændringerne. De nationale og regionale myndigheder vil skulle ændre deres infrastrukturer, mens EU får til opgave at sørge for, at såvel lande som virksomheder og lokalsamfund arbejder sammen om at opnå de bedst mulige resultater.

EU's miljøkommissær, Stavros Dimas, gav Kommissionens udspil følgende ord med på vejen: "Vi må fortsat gøre vores bedste for at reducere kulstofudslippet, men samtidig må vi også tilpasse os til klimaændringernes realiteter. Der er ingen tvivl om, at klimaændringerne til en vis grad er uundgåelige og uoprettelige – på trods af alle vores bestræbelser."

For at kunne tilpasse os til et ændret klima må vi have en bedre idé om, hvad vi har i vente. I sit forslag English anbefaler Kommissionen derfor, at der foretages flere undersøgelser for at blive klogere på klimaændringerne. Samtidig efterlyser den idéer til at forbedre ressourceforvaltningen, en vurdering af indsatsens udgifter og fordele og pålidelige redskaber til at overvåge, hvordan det ændrede klima påvirker vores sundhed.

Kommissionen foreslår også, at der oprettes et såkaldt clearingcenter inden udgangen af 2011 – en omfattende database til at udveksle oplysninger om klimaændringernes risici og følger og de mest effektive måder at bekæmpe dem på.

 

EU's klimaindsats DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links