Navigacijska pot

Izločitev zarjavelih ladij iz prometa - 11/03/2009

Ladja © EC

Evropski parlament je sprejel paket ukrepov, po katerem bodo nevarne ladje lahko dali na črni seznam.

Sprejeti paket ukrepov English so poimenovali Erika III po naftnem tankerju, ki se je potopil ob obali Francije leta 1999. Paket določa pravila za nadzor nad ladjami, odziv na nesreče in preiskave nesreč na morju ter ukrepe civilne odgovornosti. Države morajo tudi zagotoviti, da bodo ladje, ki plujejo pod njihovo zastavo, izpolnjevale varnostne standarde.

Z novimi pravili naj bi preprečili ponovitev takih nesreč, kot je bil izliv nafte iz tankerja Prestige novembra 2002. Do izliva je prišlo med nevihto ob severozahodni obali Španije. Tako kot Erika tudi Prestige ni smel zapluti v pristanišče, kjer bi lahko pretovoril svoj tovor – 77 000 ton težkega pogonskega goriva. Odpluti je moral nazaj na odprto morje, kjer se je potopil v Atlantskem oceanu približno 250 km od španske obale.

Starejši tankerji z enojnim trupom, kot sta bila Erika in Prestige, so zdaj prepovedani v Evropski uniji.

Po novih predpisih:

• se bodo odločitve o tem, kam napotiti ladje v stiski, sprejemale samostojno;

‎• se bo izvajal nadzor nad vsemi ladjami, ki pristanejo v evropskih pristaniščih. Nevarne ladje bodo preverjali pogosteje. Ladjam, ki ne bodo spoštovale pravil, pa bodo lahko prepovedali vstop v pristanišča EU;

• bo povečan nadzor nad organi za certificiranje plovil;

• bodo ustanovili evropski center za spremljanje pomorskega prometa, elektronska izmenjava pomorskih podatkov med vsemi državami članicami pa bo potekala po omrežju SafeSeaNet;

• bo poskrbljeno za nadzor nad organi za pomorski promet v državah članicah. Slednji bodo zagotavljali izpolnjevanje mednarodnih standardov za ladje, ki plujejo pod njihovo zastavo;

• bo za preiskave nesreč na voljo skupna metodologija;

• bo obvezno zavarovanje plovil krilo stroške zaradi nesreč. Upravljavci ladij bodo odgovorni za škodo, ki jo bodo utrpeli potniki.

Komisar za promet Antonio Tajani je dejal, da so ukrepi „odločen odziv“ na naraščajočo zaskrbljenost državljanov glede sposobnosti ladij za plovbo v vodah Evropske unije. Lastniki in upravljavci ladij, posadke in pristaniške oblasti bodo imeli večjo odgovornost za preprečevanje nesreč, je še dejal.

EU je pomembna pomorska velesila, saj njena flota predstavlja 25 % svetovne flote. Po morju poteka približno 40 % notranjetrgovinske izmenjave in skoraj vsa zunanjetrgovinska izmenjava. Vsako leto pristane v pristaniščih EU 400 milijonov potnikov, približno 3,5 milijard ton tovora pa se natovori in raztovori.

 

Več o pomorski politiki EU English.

 

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave