Cale de navigare

Retragerea navelor maritime neconforme - 11/03/2009

Navă maritimă © CE

Parlamentul European a aprobat un nou pachet de măsuri privind siguranţa maritimă, conform căruia navele care prezintă un profil de risc ridicat ar putea fi trecute pe lista neagră.

Pachetul Erika lll English, numit astfel după petrolierul care s-a scufundat în apele Franţei în 1999, stabileşte noi norme cu privire la inspectarea vaselor, la reacţia în situaţii de urgenţă şi la investigarea accidentelor. De asemenea, acesta include măsuri cu privire la răspunderea civilă şi la obligaţia statelor de a se asigura că navele aflate sub pavilionul lor respectă normele de securitate.

Noile reglementări sunt menite să prevină repetarea unor catastrofe precum scurgerile de produse petroliere de pe nava „Prestige”, survenite în noiembrie 2002. Petrolierul a constatat existenţa scurgerilor în timpul unei furtuni, pe când se afla în largul coastei nord-vestice a Spaniei. Ca şi petrolierul „Erika”, „Prestige” nu a primit permisiunea de a-şi transfera încărcătura (77 000 de tone de păcură) într-un port de refugiu. Nevoită să se întoarcă în larg, nava s-a scufundat în Oceanul Atlantic, la aproape 250 de km de Spania.

De atunci, petrolierele vechi cu cocă simplă, precum „Erika” şi „Prestige”, au fost interzise în UE.

Noua legislaţie prevede că:

• deciziile cu privire la primirea în locuri de refugiu a navelor aflate în primejdie vor fi luate în mod independent;

• toate vasele care fac escală în porturile europene vor fi inspectate, va creşte frecvenţa controalelor pentru navele care prezintă un profil de risc ridicat, iar navele care încalcă normele în mod repetat ar putea fi interzise;

• organizaţiile autorizate să certifice siguranţa navelor vor fi auditate;

• se va crea un centru european pentru monitorizarea traficului maritim, iar toate statele membre ale UE vor fi conectate prin intermediul reţelei de schimburi de date maritime SafeSeaNet;

• administraţiile maritime naţionale vor fi auditate, astfel încât să se verifice aplicarea standardelor internaţionale navelor aflate sub pavilionul lor;

• se vor întocmi metodologii de investigare a accidentelor navale;

• se va institui un sistem de asigurare obligatorie care să acopere daunele rezultate din accidente. Operatorii navelor vor răspunde pentru prejudiciile cauzate pasagerilor.

Comisarul pentru transport, Antonio Tajani, a declarat că aceste măsuri reprezintă un „răspuns ferm” la preocuparea crescândă a cetăţenilor cu privire la capacitatea vaselor de a naviga în apele comunitare. De asemenea, el a afirmat că proprietarii, operatorii şi echipajele navelor, precum şi autorităţile de coastă, vor avea mai multe responsabilităţi în domeniul prevenirii accidentelor.

Uniunea Europeană este o mare putere maritimă, deţinând 25% din flota mondială. Aproximativ 40% din mărfurile destinate comerţului intern şi aproape toate mărfurile destinate comerţului extern sunt transportate pe cale maritimă. În fiecare an, porturile europene sunt tranzitate de peste 400 de milioane de pasageri şi tot aici sunt încărcate sau descărcate aproximativ 3,5 miliarde de tone de mărfuri.

 

Informaţii suplimentare despre politica europeană privind transportul maritim English

 

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile